Festival pe Bulevardul Castanilor

Ediţia cu numărul şase a festivalului interetnic “Alfabetul Convieţuirii” va avea loc în Ploieşti la finalul acestei săptămâni. Evenimentul, organizat de Uniunea Elenă în parteneriat cu Primăria, se va ţine în perioada 21-23 septembrie, pe Bulevardul Independenţei, şi va aduce în faţa ploieştenilor un număr mare de artişti şi ansambluri folclorice reprezentând comunităţile de români, greci, ucraineni, croaţi, turci, ruteni, sârbi sau macedoneni.

 

La fel ca aşa-zisul festival medieval, şi “Alfabetul Convieţuirii” se va desfăşura pe Bulevardul Independenţei, iar traficul rutier pe tronsonul dinspre Gara de Sud va fi închis pe durata evenimentului, rutele alternative propuse fiind pe străzile Eminesc şi Bobâlna, respectiv Haşdeu şi Democraţiei.

 

Primul contact cu publicul va avea loc vineri, în intervalul orar 17.00 – 18.30, când este programată o defilare a ansamblurilor participante şi o paradă a costumelor tradiţionale, au anunţat organizatorii. Seara, pe scenă vor urca ansambluri prahovene, alături de trupe şi interpreţi din partea Uniunii Elene şi a Partidei Romilor. Chiar dacă programul oficial încă nu e conturat în totalitate, un lucru e clar, şi anume faptul că în cele trei zile vor fi deschise standuri ale minorităţilor naţionale, dar şi zone dedicate micilor producători şi una de street food.

 

Ca partener la acest proiect, Primăria Ploieşti asigură scena şi instalaţiile aferente şi o parte din cheltuielile de cazare pentru participanţii veniţi din afara municipiului.

 

sursa: www.telegrama.ro

 

 

Related posts

Leave a Comment

16 − four =