Femeile – creatoare de show-uri TV şi în 2019

Femeile – creatoare de show-uri TV şi în 2019

Câteva dintre cele mai remarcabile şi imprevizibile show-uri de televiziune, precum  „Orange is the new black” sau „Jane the virgin” ajung la final in decursul acestui an. Din fericire, producatoare ca Jenji  Leslie Kohan, cea careia ii apartine ideea „Orange is the new black”, au reusit cumva sa deschida calea si altor femei talentate si asa sa inceapa invazia pietei cinematografice cu povesti noi si originale.

In 2019, cateva dintre cele mai proeminente scenariste si regizoare, precum Ava DuVernay, Patty Jenkins, Lena Waithe si Mindy Kaling vor debuta cu noi seriale pe micile ecrane, unele bazate pe mister si povesti adevarate sau readaptari ale unor filme de succes, comedii romantice ca “Four Weddings and Funeral”. Mai jos veti gasi o lista cu cateva dintre acestea, pe care le asteptam cu mare entuziasm.

  1. “I am the night”. –In rolul principal avandu-l pe Chris Pine. Patty Jnekins, autoarea “Wonder Woman”, Patty Jenkins pune in reflectoare investigatia unui jurnalist asupra ucigasului Black Dahlia.
  2. “Russian doll”. – Avand debutul pe Netflix, subiectul acestei comedii-drame este moartea in repetate randuri a unei femei,care se trezeste mereu de ziua ei de nastere. In acest serial, co-creat de catre actrita Amy Poehler din “Orange Is the New Black” ,Natasha Lyonne si  Leslye Headland,scenarista si regizoarea “Bachelorette”, aceasta new-yorkeza (jucata de catre Lyonne) incearca sa scape de acest ciclu al timpului.
  3. “Shrill”. – Lindy West adapteaza memoriile ei feministe pentru televiziune cu ajutorul artistei “Saturday Night Live” Aidy Bryant si a lui Ali Rushfield. Bryant este in rolul principal si joaca rolul unei scriitoare din Portland care isi urmeaza ambitiile profesionale in timp ce incearca sa-si echilibreze viata personala.
  4. “Bless this mess”. – Creatoare “New Girl”, Elizabeth Meriwether, isi uneste fortele cu Lake Bell pentru a scrie aceasta comedie despre un cuplu care renunta la viata de oras si se muta la o ferma in Nebraska.Bell joaca rolul sotiei lui Dax Shepard.
  5. “Central park five” pe Netflix. – Ava DuVernay scrie si regizeaza aceasta mini-serie bazata pe o poveste adevarata a 5 adolescenti latino si de culoare, care au fost condamnati de un viol brutal pe care insa nu l-au comis. Probele de ADN au respins vina acestora si de aici a pornit o intreaga dezbatere asupra discriminarilor rasiale din sistemul juridic. 

 

  1. “First wives club”. – Regizorul “Girls Trip”, Tracy Oliver, rescrie filmul reprezentativ din anul 1996, despre 3 femei care creeaza o legatura dupa ce mariajul fiecareia ia sfarsit. In serial vor juca Ryan Michelle Bathe, Michelle Buteau si Jill Scott.
  2. “Four weddings and a funeral”. – Mindy Kaling transforma filmul intr-o miniserie, avand o in rolul principal pe Nathalie Emmanuel din “Game of Thrones”.
  3. “Mrs. America”. – Cate Blanchett o va juca pe activista Phyllis Schlafly, care a facut o companie impotriva amendamentului drepturilor egale si care a luptat impotriva cauzelor feministe in anii ’70. Scenariul ii apartine lui Dahvi Waller, cea care a scris “Mad Men”si “Haalt and Catch Fire”.
  4. “Unbelievable”. – Susannah Grant,regizoarea “Erin Brockovich”. impreuna cu novelistii Michael Chabon and Ayelet Waldman, adapteaza o poveste adevarata a unei adolescente condamnata pentru ca a mintit ca a fost violata. Toni Collette si Merritt Wever joaca in rolurile principale ca detectivele care investigheaza presupusul act de violenta.

 

 

Related posts

Leave a Comment

4 + nineteen =