Factură URIAȘĂ pentru un singur pacient Covid: a stat în spital doar 7 zile

22 iulie 2020  |  05:26  |  👁 536 Vizualizari


Un pacient infectat cu noul coronavirus s-a internat la Spitalul din Câmpina, acolo unde a stat internat doar 7 zile. La final, nota de plată a fost una uluitoare: 168.261,969.

Managerul spitalului susține că acest deviz nu va fi plătit de către pacient ci va fi decontat de către Ministerul Sănătății. El a precizat că în spital erau puțini pacienți, iar nota de plată pentru întreaga unitate medicală s-a împărțit la numărul de pacienți.

”Aceşti bani nu sunt plătiţi de către pacient, ci sunt suportaţi de către sistem. Este vorba despre un deviz de plată. Noi, prin lege, suntem obligaţi să ataşăm documentelor de externare şi aceste devize de plată. Există un Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008 care stabileşte exact cum se calculează acest deviz. Ideea este următoarea: în deviz apar cheltuielile cu pacientul, cât au costat medicamentele, procedurile, iar la sfârşit se adaugă întraga cheltuială a spitalului pe luna respectivă împărţită pe număr de zile de spitalizare, deci pe pacient”, explică dr. Călin Tiu, managerul SMC Câmpina, informează Adevărul.

Conform devizului, pacientul, care a stat internat şapte zile în luna aprilie în spitalul din Câmpina, a primit mâncare de 49 de lei, medicamente de 43 de lei, i s-au făcut analize de 172 de lei, iar restul până la 168.261,969 lei reprezintă ”cheltuieli aferente spitalizării”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.