Facebook și Instagram i-au blocat accesul lui Donald Trump la conturile sale „cel puțin” până la finalul mandatului

8 ianuarie 2021  |  09:02  |  👁 262 Vizualizari


Fondatorul gigantului american Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat joi, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare, că Donald Trump nu mai are acces la conturile sale de Facebook și Instagram. Contul lui Trump este blocat pentru cel puțin următoarele două săptămâni, „până când o tranziție pașnică este încheiată”. Zuckerberg spune că este posibil ca termenul să devină unul „nelimitat”.

Zuckerberg consideră că Trump a folosit platformele de socializare pentru a provoca „violențe suplimentare”, făcând referire la evenimentele de miercuri, din America, când susținători ai lui Trump care contestă victoria lui Joe Biden la președinția Statelor Unite au intrat cu forța în clădirea Congresului, unde au făcut victime și pagube. Patru morți au fost înregistrate în urma violențelor din Washington: o femeie a fost împușcată, iar alte trei persoane au murit din cauza unor „urgențe medicale”. Declarația lui Mark Zuckerberg: „Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să-și folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a admite, mai degrabă decât a condamna, acțiunile susținătorilor săi în clădirea Capitoliului a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Ieri am eliminat aceste declarații pentru că am considerat că efectul lor – și probabil intenția lor – ar fi să provoace violențe suplimentare. După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum să se asigure că acele 13 zile rămase și zilele după inaugurare trec pașnic și în conformitate cu normele democratice stabilite.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.