Exclusiv! Augustin Lazăr minte! Procurorul general s-a văzut cu Iulius Filip

Augustin Lazăr minte! Emil BOC vorbește de închisorile de dincolo de închisoare, asta înseamnă că știa de scrisoarea lui Iulius Filip către Augustin Lazăr.

Emil BOC spune că Iulius Filip s-a adresat membrilor prezenți, adică acelei comisii de eliberare condiționată!

Iulius Filip eroul umilit de procurorul Augustin Lazar: “Mi-au pus belciuge, lanturi si calus. Dar nu m-au infrant”.

A fost nevoie sa treaca 33 de ani ca Romania sa afle ca are un erou de anvergura lui Iulius Filip. Daca nu existau jurnalistii care sa sape in trecutul procurorului general Augustin Lazar, astazi nu am fi stiut cat de mare a fost suferinta la care a fost supus dizidentul comunist. Si asta e cu adevarat trist.

Chiar si asa, NCN, acum 10 ani un biet post local de televiziune din Cluj, nu l-a ignorat pe Iulius Filip, cel decorat si aplaudat de Polonia, dar dat uitarii de Romania.

Prin initiativa jurnalistului NCN de atunci, Sorin Grecu, dizidentul Iulius Filip a dat in 2009 singurul interviu de care avem cunostinta din Romania. Daca nu era obsesia mea pentru a arhiva tot ce se poate, de a pastra documente si interviuri, emisiuni si stiri din arhiva NCN, acest interviu-simbol s-ar fi pierdut intr-un cos de gunoi.

Dar nu s-a pierdut. Azi, o Romanie intreaga il cauta pe Iulius Filip, batran si bolnav. Nu stim unde se afla, in tara sau in strainatate, in modestia sa, desi o fi aflat deja ca Romania i-a inteles in sfarsit povestea si caznele, are aceeasi modestie de a sta deoparte.

Citiți continuarea materialului pe Ziarul de Cluj

Related posts

Leave a Comment

sixteen − 15 =