Eveniment dedicat Zilei Drapelului Naţional al României la Campina

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional al României, care este marcată pe data de 26 iunie, la nivelul judeţului vor fi organizate manifestări speciale. Astfel, sub egida programului naţional „România 100 de ani”, Muzeul „Casa Domnească” din Brebu, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, va organiza mâine, la ora 11.00, matineul muzeal cu tema „Drapelul şi România Modernă”, eveniment dedicat Zilei Drapelului Naţional.

Manifestări pentru marcarea acestei zile vor avea loc şi în cele două municipii, dar autorităţile locale din Câmpina au anunţat că acţiunile programate în acest oraş vor fi cu totul speciale. Astfel, pe lângă programul artistic, din care nu vor lipsi dansurile populare, cântecele patriotice, lansarea de baloane tricolore în aer, a fost pregătit şi un moment cu totul special. Este vorba despre defilarea cu un drapel tricolor fluviu, de 100 m lungime, purtat de 100 de tineri. “Cel puțin pentru județul Prahova, va fi cea mai frumoasă sărbătoare a Drapelului României. Momentul defilării cu Tricolorul se poate vedea pe www.primariacampina.ro/live, unde vor fi imagini luate cu camera de luat vederi a muncipalităţii. Persoanele care vor filma de la balcoanele blocurilor de pe Bulevardul Carol I vor primi câte un Drapel Tricolor din partea Subfilialei Câmpina Cultul Eroilor”, au anunţat organizatorii evenimentului de mâine de la Câmpina.
De precizat că, din anul 1998, prin Legea nr. 96, ziua de 26 iunie a fost proclamată drept „Ziua Drapelului Naţional”, plecând de la faptul că, la 26 iunie 1848, guvernul de atunci a decretat ca Tricolorul – roşu, galben, albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, simbol al idealurilor de unitate şi independenţă.

 

 

 

Observatorulph

Related posts

Leave a Comment

3 × 5 =