Europenii sunt sfătuiți să nu-și facă rezervări pentru vacanțe de vară, având în vedere că nu se poate face un pronostic plauzibil despre cum va evolua pandemia de Coronavirus

Young beautiful woman Sitting On Sun Loungers By Swimming Pool at the hotel in hat., Image: 413806903, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Galyna Tymonko / Alamy / Alamy / Profimedia

13 aprilie 2020  |  04:24  |  👁 286 Vizualizari


Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit duminică pe europeni să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară, având în vedere că în momentul de față este imposibil un pronostic plauzibil legat de modul în care va evolua criza pandemiei de Coronavirus, relatează Agerpres.

„Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a apreciat Von der Leyen, într-un interviu publicat în ediţia duminicală a cotidianului german Bild.

Guvernul german a adoptat o hotărâre potrivit căreia, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Von der Leyen a manifestat un oarecare scepticism faţă de această măsură şi a amintit că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opţiuni. Şefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii înapoi, dacă aceasta este dorinţa lor.

Și Guvernul României a transmis că va menține voucherele de vacanță, în ipoteză că după ce se va ieși din starea de urgență, sectorul turistic românesc va putea fi, astfel, sprijinit.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.