Emma Răducanu, surpriza turneului de la Wimbledon care a câştigat respectul britanicilor

5 iulie 2021  |  08:56  |  👁 320 Vizualizari


Jucătoarea britanică de origine română, Emma Răducanu în vârstă de 18 ani, a devenit cea mai tânără jucătoare de tenis care reprezintă Marea Britanie la Wimbledon.
Născută în Canada, din tată român și mamă chinezoiacă, Emma Răducanu, jucătoarea de pe locul 338 WTA a crescut în Londra și a profitat de wild-card-ul oferit de organizatorii de la Wimbledon.
Emma Răducanu, a devenit noua senzație a sportului alb britanic după ce a trecut de Vitalia Diatchenko (150 WTA), 7-6 (4), 6-0, Marketa Vondrousova (42 WTA), 6-2, 6-4, și Sorana Cîrstea (45 WTA), 6-3, 7-5. În turul patru, Emma Răducanu va juca împotriva australiencei Ajla Tomljanovic.
Tânăra de 18 ani este un simbol al societății multiculturale britanice, scrie The Daily Mail vorbind despre performanța ei „electrizantă” de la Wimbledon. În urmă cu două luni, Emma Răducanu încă dădea examene la şcoală, la matematică, economie, şi până acum o lună nici măcar nu jucase în vreun turneu important WTA, mai subliniază publicaţia.
Emma Răducanu nu şi-a uitat originile şi vine de câteva ori pe an în România
Tânăra a precizat că succesul ei îl datorează părinților de la care a dobândit puterea mentală. Ea a recunoscut că îi place să viziteze România de câteva ori pe an pentru a savura bunătățile bunicii.
„Bunica mea, mamaia, locuiește în centrul Bucureștiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar este frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea este incredibilă! Şi gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliștilor britanici.
O apreciez pe Simona Halep
„O apreciez cu adevărat pe Simona Halep datorită mișcărilor sale. Cred că şi dacă am un joc bun şi o mulțime de lovituri puternice, aş vrea să am mai mult din condiţia fizică şi viteza Simonei Halep”, a declarat Emma Răducanu
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.