Elevii din mediul rural care învață în scenariu 2 nu pot beneficia de transport gratuit

3 noiembrie 2020  |  16:16  |  👁 326 Vizualizari


In scenariul 2, copiii vin prin rotație la școală și, practic, unitatea de învățământ eliberează adeverințe pentru decontarea transportului numai pentru două săptămâni/ lună, restul perioadei urmând ca elevii să învețe online. Ba mai mult, unele școli au eliberat adeverințe numai pe 5 zile/săptămână, situație în care nu există prevăzut niciun tip de abonament.
„Am obosit să ne luptăm cu morile de vânt!” – sustin parintii
Dacă în cazul elevilor din Ploiești care învață la unitățile de învățământ de pe raza municipiului, gratuitatea se acordă permanent indiferent de numărul de zile în care elevul se prezintă la școală, baza legală fiind o hotărâre de Consiliu Local, pentru copiii din mediul rural situația este cu totul alta.
Conform unei circulare a Inspectoratului Școlar Județean Prahova, la începutul lunii septembrie, s-a încercat rezolvarea problemei, însă pe parcurs lucrurile s-au complicat și mai mult.
Așa s-a ajuns la situația, considerată de mulți părinți „ridicolă”, ca unele unități de învățământ să elibereze adeverințe pentru elevii din mediul rural numai pe 5 zile/săptămână.
Ne confruntăm și noi cu o astfel de situație. Problema se regăsește numai pentru elevii din mediul rural care învață în Ploiești, având în vedere că pentru copiii cu domiciliul în Ploiești, care învață la școlile din municipiu, gratuitatea se acordă pe durata întregului an școlar și nu este condiționată de perioada în care se prezintă la cursuri. Am întâlnit și noi cazuri în care adeverințele erau eliberate pentru cinci zile, dar noi nu avem, potrivit hotărârii Consiliului Local Ploiești, un astfel de tip de abonament. Ca să nu privăm elevii de un drept obținut, noi am eliberat în continuare abonamente gratuite. Momentan încă nu s-au făcut decontările, dar am purtat o întreagă corespondență cu școlile din municipiu și cu inspectoratul școlar”, a precizat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.
Circulara Inspectoratului Școlar Prahova
În luna septembrie, Inspectoratul Școlar Județean Prahova a transmis o circulară cu privire la modul de decontare a abonamentelor.
La acea dată se preciza faptul că „unitățile de învățământ vor elibera lunar, la cerere, adeverință care atestă calitatea de elev și săptămânile în care elevul va veni la școală în luna respectivă, în funcție de scenariul 1, 2 sau 3 în care unitatea de învățământ își desfășoară activitatea, conform hotărârii CJSU”.
Numai că, de la săptămânile care ar fi trebuit să fie menționate în adeverință, acum s-a ajuns în situația ca unele unități de învățământ să precizeze că perioada este de câte cinci zile/săptămână, fapt care face practic imposibilă acordarea abonamentului.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.