Ecaterina Andronescu vrea să stopeze meditațiile profesorilor cu elevii de la clasă

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu dorește ca învățătorii sau profesorii din ciclul primar să mai facă meditații cu elevii de la clasă sau să organizeze after school cu aceștia.

,,Cred că, în viitoarea lege ( a Educației – n.r.) trebuie să precizăm mai clar câteva lucruri, și anume: doamna învățătoare sau domnul profesor sau doamna profesor de ciclu primar sau domnul profesor pot să își organizeze after school, nu am nicio problemă, dar nu cu elevii de la clasă, pentru că există reacția părinților care nu-și pot trimite copiii în after school-ul profesorului de la clasă, că al lui copil este tratat diferit față de cei care merg la after school.

Asemenea lucruri nu trebuie să le mai generăm. Așa cum și pentru profesorii care fac meditații, pregătire acasă cu elevii: nu cu elevii de la clasă, cu elevii de la alte clase. Totuși, profesoriii trebuie să aibă această conștiință profesională, ei sunt constructorii acestei națiuni”, a spus Andronescu.

Orele suplimentare, neplătite

În ceea ce privește sistemul de ore “remediale” pentru elevii care nu au progresat suficient, ministrul a precizat că aceste ore nu vor fi plătite în plus, având în vedere că norma de lucru este de 40 de ore pe săptămână, iar cadrele didactice pot, pe lângă norma didactică, să rămână în plus câteva ore în școală.

,,Fiecare dintre noi, fie că suntem profesor universitar sau educatoare, avem aceeași normă: 40 de ore pe săptămână. Eu cred că rămânerea în școală a profesorilor de orice nivel, la orice ciclu, mai mult decât norma didactică nu este un lucru rău pentru școală.

Nu o să le cer să rămână 40 de ore în școală, dar cred că 20 de ore în școală poate să rămână orice învățător sau profesor. (…) Eu cred că până la 20 de ore, măcar, să facă orele remediale nu este un lucru rău.

Eu cred că intră în fișa postului oricărui profesor să nu dea, la disciplina pe care o predă, rezultate uneori nefericite – și le numesc având proprietatea cuvintelor. Nu se poate să accept că, din 140.000 de copii, 55.000 nu au luat 5 la matematică și 20 și ceva de mii nu au luat 5 la limba română. (…) Nu o oblig pe doamna învățătoare să facă ore suplimentare cu toată clasa, dar cred că cu cei care încep să aibă decalaj față de marea majoritate a clasei orele acestea trebuie să se întâmple”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Related posts

Leave a Comment

four + fourteen =