E oficial! Veste URIAȘĂ pentru elevi

A fost promulgat proiectul pentru modificarea Legii Educatiei, prin care este instituita obligatia pentru consiliile locale sa acorde burse de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar.
Legea are ca obiect de reglementare modificarea Legii educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul instituirii obligativitatii acordarii, de catre consiliile locale, a burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar, cat si o valoare minima a acestora, stabilita anual prin hotarare a Guvernului.
“Elevii de la cursurile cu frecventa din invatamantul preuniversitar de stat beneficiaza lunar de burse de performanta, de burse de merit, de burse de studiu si de burse de ajutor social”, prevede proiectul de lege.
Potrivit initiativei legislative, cuantumul minim al bursei de performanta, al bursei de merit, al bursei de studiu si al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului.
Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanta, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.
De asemenea, se stipuleaza si ca pentru elevii cu cerinte educationale speciale sau nedeplasabili din motive medicale se poate organiza invatamant la domiciliu sau pe langa unitatile de asistenta medicale.
“Pentru copiii cu dizabilitati locomotorii, in vederea integrarii acestora in invatamantul cu frecventa, se vor achizitiona elevatoare sau procesul instructiv-educativ se va desfasura intr-o sala situata la parterul unitatii”, se arata in actul normativ.

Related posts

Leave a Comment

seventeen + 19 =