Dubai, capitala viitorului

Orașul Dubai își datorează ascensiunea economica resurselor de petrol si gaz natural. Strategia de dezvoltare a fost foarte bine pusa la punct, știind ca resursele sunt epuizabile, accentul a fost pus pe turism. Prețul relativ scazut al materiilor prime, clima caldă ce durează pe aproape tot anul, minunile arhitecturale precum Burj al-Arab și Insula Palmier și atitudinea prietenoasă a locuitorilor au făcut ca Emiratele Arabe Unite un important punct de atracție turistică pentru vizitatorii din întreaga lume.

Numarul locuitorilor este mai mic decat cel al muncitorilor in constructii. Dubaiul a atras atentia lumii datorita cladirilor de proportii foarte mari. Dar acest lucru a atras atentia si celor care lupta pentru drepturile omului, privind forta de munca numeroasa ce provine din Asia de Sud. Aproximativ jumatate din populatia Dubaiului intelege indiana.

Aici se afla cel mai luxos hotel al lumii – Hotelul Burj-al Arab, rezidenţă de lux din oraşul Dubai, care şi-a primit primii vizitatori în august 2008 – este înconjurat de apele calde ale Golfului Arabiei. Arhitectura lui se bucură de admiraţia specialiştilor din lumea întreagă, iar locul unde se află face să îi crească prestigiul.

Burj Al Arab

In Dubai se afla cea mai mare insula artificiala din lume. Dubai-ul se poate mandri cu cea mai mare insula artificiala din lume care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru constructia insulei au fost folosite 94 de milioane de metri cubi de nisip si 7 milioane de tone de roca. In acest paradis plutitor au fost fost adusi chiar si 28 de delfini si a fost recreat un recif.

Palm Jumeirah

Dubaiul este renumit si pentru metroul sau. Metroul din Dubai are renumele de a fi nu numai cel mai bine computerizata linie din lume, dar si cea mai eleganta. Acesta a costat in jur de 8 miliarde de dolari, iar intretinerea lui se aproximeaza la 1 miliard pe an.

Metroul suprateran din Dubai

Aici se afla si cea mai inalta cladire din lume. Dubaiul se mandreste cu inca o minune a lumii: cea mai inalta cladire ridicata vreodata: 828 metri. Este un zgarie-nori gigant, de 1,5 miliarde de dolari, care devine, astfel, noul simbol al emiratului si se numeste Burj Khalifa.Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010. Acest proiect a costat în jur de 1,4 miliarde dolari.

Burj Khalifa

Cel mai mare aeroport din lume

Dubai International Airport a detronat anul trecut aeroportul londonez Heathrow din poziţia de cel mai aglomerat nod aerian internaţional din lume, datorită creşterii numărului de pasageri transportaţi de compania Emirates, care deţine o flotă record de avioane de mari dimensiuni.

Emiratul Dubai s-a folosit de poziţia sa aflată la intersecţia dintre Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu pentru a deveni o bază de trasfer pentru cursele intercontinentale, operatorul Emirates fiind deja lider pe piaţa transporturilor aeriene internaţionale.

Aeroportul Internațional Dubai

Related posts

Leave a Comment

3 × 2 =