Dr. Anthony Fauci: Distanţarea socială şi purtatul măştii vor fi necesare şi după vaccinarea împotriva virusului Wuhan

16 noiembrie 2020  |  16:25  |  👁 299 Vizualizari


Directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, dr. Anthony Fauci, unul dintre coordonatorii efortului de combatere a pandemiei virusului Wuhan, a declarat duminică la emisiunea „Statul Uniunii” a canalului CNN, că va fi în continuare necesar ca lumea să respecte distanţarea socială şi să poarte măşti, după ce va fi disponibil un vaccin împotriva virusului.

Jake Tapper, moderatorul emisiunii a ţinut să întrebe: „Odată ce o persoană a fost imunizată … odată ce procesul este finalizat, înseamnă că îşi poate scoate masca, nu trebuie să stea la distanţă şi să-şi desfăşoare viaţa ca înainte?”.

Fauci a răspuns: „Aş recomanda să nu facă asta. Aş recomanda să existe o zonă de protecţie. Evident, cu un vaccin eficient 90%, putem fi mult mai încrezători, dar aş recomanda oamenilor să nu abandoneze toate măsurile de sănătate publică doar pentru că au fost vaccinaţi”.

Fauci a adăugat: „Chiar dacă pentru populaţie, în general, ar putea fi eficient în proporţie de 90-95%, nu ştim neapărat cât de eficient este în cazul fiecăruia dintre noi. Aşadar, când mă vaccinez, lucru pe care-l sper, nu voi renunţa complet la măsurile de sănătate publică. M-aş putea simţi mai relaxat şi, în esenţă, nu am stricteţea pe care o avem acum”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.