Dovada ca Adrian Dobre minte in scandalul termoficarii

Bogdan Toader, președintele Consiliului Judeţean Prahova, respinge în continuare propunerea primarului Adrian Dobre în vederea înființării unei societăți care să preia serviciul de termoficare.

Conform reprezentantului executivului județean, instituţia nu are nici cunoştinţele şi nici resursele financiare necesare și din acest motiv a preferat ca discuțiile să se poarte ”cu un partener privat, numele lui nu contează”.

Totodată, deranjat de afirmațiile făcute de primarul Adrian Dobre și de faptul că edilul șef încearcă să ”arunce pisica moartă în curtea executivului județean” pentru că deține sistemul de producție, președintele CJ Prahova a reluat discuţia despre ieşirea instituţiei din acest parteneriat cu Primăria Ploieşti.

“Îi vom preda domnului Dobre centrala termică de la Brazi, pentru că văd că se pricepe”, a comentat, ironic, Bogdan Toader, adăugând că, prin propunerea de creare a unei noi societăţi, primarul Ploieştiului intră într-o “zonă întunecată” şi “se ridiculizează”.

“Discuţia cu primarul Dobre pe această temă a fost de înfiinţare a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru realizarea viitoarelor investiţii, în parteneriat cu Primăria Ploieşti, pentru ceea ce înseamnă reabilitarea reţelelor, atât de producţie cât şi de distribuţie. Nu s-a discutat înfiinţarea unei societăţi, nu s-a luat în calcul o astfel de analiză. Din ceea ce am discutat, în baza studiului efectuat de Romcapital şi plătit de ambele părţi, s-au evaluat mai multe posibilităţi de gestionare a sistemului pe viitor şi una dintre acele posibilităţi era înfiinţarea unei societăţi în parteneriat. Eu pot să-i transmit domnului Dobre că noi ne dorim predarea acestei centrale de producţie către Primăria Ploieşti, pentru că văd că dumnealui se implică foarte mult şi ştie tot ceea ce este de făcut în ceea ce priveşte gestionarea acestui sistem. Eu, unul, mi-am asumat faptul că Consiliul Judeţean nu a administrat şi nu a gestionat niciodată această unitate de producţie a energiei termice şi din acest motiv am agreat de fiecare dată să fie continuate discuţiile cu un partener privat, numele lui chiar nu contează. Consiliul Judeţean nu-şi poate asuma o astfel de responsabilitate. Din acest motiv îi vom preda, îi vom solicita să preia această unitate de producţie, iar dacă dumnealui consideră că ştie ce este de făcut – pentru că până la acest moment nu a dovedit că ştie să administreze oraşul – îi doresc mult succes”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care a ținut să precizeze și faptul că ”Costurile inițiale pentru producția viitoare, pe un an de zile, a tot ceea ce privește apa caldă și termia se ridică undeva la 5 milioane euro, costuri inițiale. Domnul primar intră într-o zonă întunecată, de care nu are cunoștință și totuși se ridiculizează spunând că știe ce are de făcut” .

Sursa : ph-online.ro

Related posts

Leave a Comment

eight − 2 =