Dosar pentru ucidere din culpă, după tragedia de la „Victor Babeș”

13 aprilie 2021  |  05:28  |  👁 288 Vizualizari


Poliția și Procuratura au deschis un dosar pentru ucidere din culpă după ce trei pacienți au murit, luni după-amiază, în unitatea mobilă de ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București
Două variante iau în calcul anchetatorii, după tragedia de luni de la „Victor Babeș”, unde presiunea oxigenului în instalația de ventilație din TIR-ul ATI a crescut peste limita maximă permisă și a dus la blocarea ventilatoarelor – defecțiune tehnică și eroare umană.

În urma defecțiunii, cei opt pacienți COVID în stare critică au rămas neventilați, iar trei dintre ei au murit. Anchetatorii au părăsit după miezul nopții spitalul, iar pe parcursul nopții au avut loc audieri, reprezentanții firmei de mentenanță care se ocupă de sistemul de ventilație fiind chemați să explice cum funcționează acesta și ce s-ar fi putut întâmpla. Un reprezentant al firmei se afla chiar în curtea spitalului, când s-a defectat unitatea mobilă, însă a refuzat să intre în TIR, de teamă că s-ar putea infecta cu COVID.

Audierile vor continua și astazi, cu medicii și asistentele care au fost în spital în momentul tragediei. Sunt așteptate, totodată, rezultatele autopsiei celor trei pacienți decedați în TIR-ul ATI și expertiza tehnică a instalației de ventilație.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.