Donald Trump a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak

18 noiembrie 2020  |  07:57  |  👁 392 Vizualizari


Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a ordonat, marţi după-amiază, reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak până la jumătatea lunii ianuarie, anunţă Christopher Miller, secretarul interimar al Apărării, citat de Mediafax.

Christopher Miller a anunţat că numărul militarilor americani din Afganistan va fi redus de la 4.500 la 2.500, iar efectivele militare din Irak vor fi reduse de la 3.000 la 2.500 de membri. Diminuarea efectivelor va avea loc înainte de data de 15 ianuarie 2021, a precizat şeful Pentagonului, citat de publicaţia The Hill şi de postul NBC News.

„Nu suntem adepţii războaielor perpetue, ar fi în antiteză cu ceea ce susţinem (…). Am îndeplinit sarcinile, acum este vremea să revenim acasă”, a argumentat Christopher Miller într-o scrisoare adresată militarilor americani.

Donald Trump pledase încă din campania electorală din 2016 pentru retragerea trupelor americane din zonele de operaţiuni externe şi pentru „oprirea ridicolelor războaie fără sfârşit”.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.