Doi pacienți cu COVID-19 din Sibiu, transferați în străinătate. Sunt primii bolnavi tratați peste granițe

20 noiembrie 2020  |  15:18  |  👁 86 Vizualizari


Un bărbat diagnosticat cu COVID-19, în vârstă de 67 de ani, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, în stare gravă, la solicitarea familiei.
Al doilea pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de pe Secţia ATI din Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, într-un spital din Germania, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu. “Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul – n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a declarat directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.
Sunt primele cazuri de COVID care vor fi tratate peste granițe.
Spitalul sibian a explicat că transferul pacientului a fost cerut deoarece pacientul avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular “plămân artificial”. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar, a confirmat că bolnavul a fost transferat din Sibiu în Germania, cu un charter privat, în data de 18 noiembrie. Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI – 12. Judeţul Sibiu este cel mai afectat de pandemie și înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit raportării transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.