DNA cere închisoare cu executare pentru uncandidat PNL la europarlamentare

Procurori DNA cer judecătorilor ÎCCJ să aplice o pedeapsă cu închisoarea pentru Dan Motreanu, candidat PNL la europarlamentare, în dosarul în care fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a fost achitat în prima instanţă.
Sentinţa se va da pe 27 mai, a doua zi după alegerile europarlamentare.
Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost achitaţi de instanţa supremă, ăn iunie 2018, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.
Dan Motreanu ocupă poziţia a şaptea pe lista PNL pentru Parlamentul European.
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.
“Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, preciza atunci DNA în rechizitoriu.
Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, GeorgeScutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer “au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.

Related posts

Leave a Comment

six + fifteen =