Dezastru dupa dezastru la DNA Ploiesti

Iata inca o “realizare” a structurii DNA din Ploiesti, condusa deprocurorul Lucian Onea, zis “Lucica” (foto). Prezentata de Laura Kovesi drept “unitatea de elita”, dar cunoscuta si sub denumirea de “unitatea haules” dupa dezvaluirile care devoalau modul in care se fabrica dosare, DNA Ploiesti a fost umilita la Tribunalul Bucuresti, intr-un dosar cu oameni incatusati si tinuti patru zile dupa gratii.

Tribunalul Bucuresti a dispus, joi 26 aprilie 2018, achitarea luiRazvan Iordan, fostul consilier al ex-primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, si a lui Dan Toma, fost adjunct al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1. Si nu vorbim despre orice achitare, ci despre una data in baza art. 16. alin(1) lit. c) din Codul de procedura penala care prevede ca “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

Cei doi au fost trimisi in judecata in noiembrie 2015, fiind acuzati de luare de mita, in rechizitoriu retinandu-se ca ar fi primit intre 15.000 euro si 70.000 euro pentru a dispune intocmirea proceselor verbale de receptie a unor lucrari. Foarte important de precizat este cadosarul este opera celebrului “Binom DNA-SRI”, parchetul lui Kovesi beneficiind “de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii”.

Decizia definitiva in acest dosar va fi pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

“In baza art. 386 C.proc.pen., schimba din oficiu incadrarea juridica a faptelor pentru care au fost trimisi in judecata inculpatii Iordan Razvan-Mihai, din doua infractiuni de luare de mita prevazute de art. 289 alin(1) C.pen. cu aplicarea art. 7 lit. c. din Legea nr. 78/2000 si art. 5 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin(1) C.pen., in doua infractiuni de luare de mita prevazute de art. 254 alin(1) C.pen. de la 1969, ambele cu aplicarea art. 5 C.pen. si art. 33 lit. a C.pen. de la 1969 si Toma Dan, din trei infractiuni de luare de mita prevazute de art. 289 alin(1) C.pen. cu aplicarea art. 7 lit. c. din Legea nr. 78/2000 si art. 5 C.pen., toate cu aplicarea art.38 alin(1) C.pen., in trei infractiuni de luare de mita prevazute de art. 254 alin(1) C.pen. de la 1969, cu aplicarea art. 5 C.pen. si art. 33 lit. a C.pen. de la 1969.
In baza art. 396 alin(5) C.proc.pen. raportat la art. 16 alin(1) lit. c C.proc.pen., achita pe inculpatul IORDAN RAZVAN-MIHAI, pentru savarsirea in concurs real a doua infractiuni de luare de mita, prevazute de art. 254 alin(1) C.pen. de la 1969, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. de la 1969 si art. 5 C.pen. In baza art. 396 alin(5) C.proc.pen. raportat la art. 16 alin(1) lit. c C.proc.pen., achita pe inculpatul TOMA DAN, pentru savarsirea in concurs real a trei infractiuni de luare de mita, prevazute de art. 254 alin(1) C.pen. de la 1969, toate cu aplicarea art. 33 lit. a C.pen. de la 1969 si art. 5 C.pen. Ia act ca inculpatii au fost retinuti si arestati preventiv de la 06.08.2015 la 10.08.2015.

In baza art. 397 alin(2) C.proc.pen. raportat la art. 249 C.proc.pen., ridica masura sechestrului asigurator, instituit asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, a actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare ale inculpatului Toma Dan si masura popririi asiguratorie, instituita asupra sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand inculpatului Toma Dan, prin Ordonanta nr. 199/P/2015 din 10.08.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti. In baza art. 397 alin(2) C.proc.pen. raportat la art. 249 C.proc.pen., ridica masura sechestrului asigurator instituita asupra sumei de 42.500 euro, consemnata la dispozitia Tribunalului Bucuresti.

In baza art. 274 alin(3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de Stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel, in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 26.04.2018”.

Iata comunicatul DNA din 27 noiembrie 2015:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatilor:

IORDAN RAZVAN-MIHAI, la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, pentru savarsirea a doua infractiuni de luare de mita,

TOMA DAN, la data faptelor sef birou, ulterior director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anilor 2006 si 2010, inculpatul Iordan Razvan, in calitate de director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti si Toma Dan, sef birou in cadrul aceleiasi directii, au pretins si primit de la un om de afaceri, sumele de 15.000 euro respectiv 30.000 euro (primita in doua transe), pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa dispuna intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie ale unor lucrari de constructie.
In cursul anului 2008, in aceleasi calitati si in aceleasi circumstante, cei doi inculpati au pretins si primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, cate 70.000 euro.

In cauza, s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin celor doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Related posts

Leave a Comment

5 × four =