Devine din ce în ce mai greu să fii influencer: noile interdicții de la Facebook și Instagram, dacă vrei bani

19 decembrie 2019  |  11:41  |  👁 550 Vizualizari


Dacă sperai să faci bani din promovarea anumitor produse pe rețele sociale, oficialii Facebook și Instagram tocmai au introdus un nou set de restricții pentru influenceri.

Dacă încercai să faci reclamă pe Facebook sau Instagram la țigări electronice sau arme, era imposibil. Politica giganților din domeniul rețelelor sociale a interzis din totdeauna promovarea produselor din această categorie. Exista însă un artificiu la care apelau producătorii creativi. Este vorba de finanțarea unor campanii de promovare prin intermediul unor influenceri. Cu alte cuvinte, nu-ți trebuia o reclamă de la Facebook pentru a promova țigări electronice, când puteai să dai banii unui vlogger care să realizeze câteva postări cu produsele tale, cu același efect.

Oficialii Facebook și Instagram au decis însă să oprească această practică, iar restricția se aplică la toate postările sponsorizate. Indiferent câți urmăritori ai, nu mai ai voie să promovezi arme, tutun și fumatul de țigări electronice sau vaping. În plus, vor exista câteva restricții speciale la postările care promovează produse ca alcool sau suplimente pentru dietă.

Implementarea acestor modificări de termeni și condiții va avea loc în următoarele săptămâni, au menționat cei de la Facebook. În plus, pentru a facilita tranziția către noile reguli, rețelele sociale ajută creatorii să respecte aceste schimbări prin diverse instrumente. De exemplu, îți va fi mai ușor să definești o limită de vârstă pentru cei care îți văd postările, în cazul reclamelor la băuturi alcoolice, de exemplu.

Aceasta este prima oară când Instagram limitează tipul de conținut pe care influencerii îl pot lăuda în fluxurile lor online. În mod normal, această măsură ar fi trebuit implementată de mult timp, dar nu s-a întâmplat. În contextul în care oficialii Facebook și Instagram au fost deseori criticați pentru că au permis vedetelor să promoveze produse dăunătoare, chiar și minorilor, un set de reguli era inevitabil. Dintr-un punct de vedere, dacă nu introduceau aceste restricții, riscau să fie penalizați de autorități.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.