Deriva Partidului Național Liberal

ALDE Prahova a validat înscrierea în partid a unor membri importanţi veniţi de la Partidul Naţional Liberal, printre care se regăsesc inclusiv fostul preşedinte al PNL Prahova şi fostul preşedinte al PNL Ploieşti, dar şi un fost deputat, doi actuali consilieri municipali şi alţi doi foşti consilieri şi şefa organizaţiei municipale de femei. Aproape în unanimitate, toţi cei care au părăsit acum Partidul Naţional Liberal au spus că nu se mai regăseau acolo.
ALDE a organizat luni dimineaţă, în prezenţa secretarului general al partidului, Daniel Chiţoiu, şi a eurodeputatului Norica Nicolai, o şedinţă a forului de conducere al organizaţiei judeţene, urmată de o conferinţă de presă. Rând pe rând, toţi noii membri, în frunte cu fostul senator PNL Ion Luchian, fostul secretar de stat Bogdan Nica şi fostul deputat Dragoş Gunia, au explicat motivele plecării din PNL, arătându-se dezamăgiţi de relaţia cu actuala conducere de acolo şi de direcţia în care se îndreaptă Partidul Naţional Liberal, mai ales după fuziunea cu PDL-ul. Au fost validate adeziunile depuse de 11 noi membri, printre care şi Ion Luchian, fost preşedinte al PNL Prahova, şi Cristian Irimescu, fost preşedinte al PNL Ploieşti. Luchian a dezvăluit că a mai luat o dată în calcul varianta de a părăsi PNL-ul, imediat după fuziunea cu PDL şi cu schimbarea “familiei” europene la care e afiliată formaţiunea.
O altă lovitură de imagine a fost aducerea medicului Bogdan Nica, politician care, dincolo de experienţa la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a ocupat anul trecut, nu pentru mult timp, şi un post de consilier personal al primarului Adrian Dobre, postură din care s-a ocupat de proiectul viitorului spital municipal de urgenţă.

Related posts

Leave a Comment

five × 1 =