Deputatul Rodica Paraschiv militează pentru instituirea Zilei Constructorului pe data de 14 septembrie

Deputatul PSD, argumentează propunerea legislativă, având ca simbol ziua de 14 septembrie 1895, când la Cernavodă avea să  se inaugureze podul peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, operă arhitectonică a acelor vremi, proiectat și construit de inginerul Anghel Saligny, care era la acea vreme cel mai lung pod din Europa Continentală și al treilea pod din lume, cu o lungime de 4.088 m.

,,În Camera Deputaților se dezbate propunerea legislativă de instituire a Zilei constructorului pe data de 14 Septembrie – data când s-a inaugurat podul de la Cernavodă, podul Anghel Saligny.Am susținut această propunere în calitate de inițiator, parlamentar PSD și inginer constructor.

Să ne respectăm profesiile, să nu uităm că prima Școală superioară tehnică a fost înființată în 1818 de Gheorghe Lazăr – Școala de ingineri hotarnici pe lângă Mănăstirea Sfântul Sava, nici că școala de ingineri constructori români are 200 de ani.

Să-i cinstim, pe 14 Septembrie, pe toți cei care ne creează condiții bune de viață construind durabil și să încercăm să-i aducem acasă pe cei care au plecat să construiască în alte țări!” a spus deputatul PSD Prahova.

Related posts

Leave a Comment

ten + four =