Deputații au votat inițiativa prin care interceptările pot fi contestate

Deputaţii au votat iniţiativa scrisă de Liviu Dragnea şi Calin Popescu Tariceanu, prin care probele obţinute prin interceptări, în baza procoalelor făcute de SRI, pot fi contestate. Astfel, orice condamnat care are în dosar aşa ceva, poate cere revizuirea şi chiar anularea sentinţei.

Textul scris de cei doi şefi ai Parlamentului prevede că persoanele care au fost interceptate în baza protocoalelor de colaborare dintre DNA şi ofiţerii SRI să poată cere revizuirea sentințelor şi anularea probelor. Mai mult, cei care se consideră vătămaţi de efectele acestor documente au 3 ani la dispoziţie ca să ceară şi despăgubiri în instanţă.

“Cauzele în care au fost pronunţate hotărâri definitive şi în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale în perioada de existenţă a documentelor prevăzute la art.1 şi până la intrarea în vigoare a prezenţei legi, sunt supuse revizuirii”, se arată în text.

În timp ce aleşii puterii au invocat drepturile oamenilor de a vorbi la telefon fără să fie ascultaţi, opoziţia a atras atenţia că în acest fel şi suspecţii de terorism ar putea scăpa de sentinţe.

Related posts

Leave a Comment

twenty + 2 =