Depresia devine un fenomen tot mai întâlnit în rândul adolescenților. Psihologii trag un semnal de alarmă și spun că scade și vârsta la care apar primele semne de tulburări comportamentale. Din păcate, există situații în care tinerii recurg la gesturi extreme, dacă nu primesc ajutor. Cauzele sunt multiple: de la lipsa de comunicare în familie, până la faptul că în unele școli nu a existat niciodată un psiholog. Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!
În dimineața zilei de 16 martie, la 112 se anunța un incident la Colegiul George Coșbuc din Cluj-Napoca în urma căruia o elevă a suferit o fractură de coloană. A fost operată de urgență, dar recuperarea va fi de durată. Nu se știe cum s-a întâmplat totul, dar conducerea școlii a aflat că eleva de clasa a VIII-a s-ar fi certat cu părinții chiar în acea zi. Și avea și mari emoții pentru admiterea la liceu.
În toamna trecută, tot în Cluj-Napoca, a mai fost un caz similar.
Psihologii spun că vin în cabinetele lor zeci de adolescenți. Există anumite comportamente care îi pot ajuta pe părinți să vadă când apar semne ale depresiei.
Psihologul școlii ar trebui să fi primul care să discute cu elevul. Dar prea puține școli au posturile ocupate.
Una dintre cauzele majore de stres în rândul elevilor o constituie examenele sau testele.
Specialiștii spun că problemele și grijile tinerilor s-au înmulțit în contextul schimbărilor din societate, din ultimii ani. Dar, spre deosebire de adulți, ei nu reușesc întotdeauna să își gestioneze emoțiile. De aceea au nevoie constant de comunicare și sprijin.
sursa: stiri.tvr.ro
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.