Decoratiuni de Craciun: Cum sa impodobesti cu bun gust sufrageria si masa de Sarbatori

Craciunul e aproape si cu totii am intrat pe ultima suta de metri a pregatirilor. Timpul trece repede, si vine vremea si pentru decoratiuni de Craciun. Cum trebuie sa aranjati casa si masa de Craciun astfel incat sa nu fie nici prea incarcate, nici prea “sarace”?
Decoratiuni de Craciun: Iata cateva sfaturi oferite de experti in amenajari interioare.

Decoratiuni de Craciun: Inainte de toate, stabileste o culoare
Incearca sa nu-ti impodobesti sufrageria cu toate culorile posibile. Stabileste-ti o singura nuanta, maximum doua pentru decoratiuni. Poti aseza pe rafturile bibliotetii lumanari parfumate in culorile alese, crengute de brad, clopotei sau alte aranjamente de Craciun.

O floare precum Craciunita (Poisenttia sau Steaua Craciunului) aduce intotdeauna un aer de sarbatoare in casa. Daca aveti cutii de carton le puteti impacheta in hartie colorata astfel incat sa arate ca niste cadouri si le puteti pune peste tot prin casa.

Desigur bradul de Craciun intregeste peisajul. Daca tot ati stabilit o culoare (maximum doua) de baza, ideal ar fi ca si bradul sa aiba exact acelasi “tratament”. Nu-l incarcati cu zeci de globulete si beteala din toti anii anteriori. Selectati-le doar pe cele care se potrivesc cromatic.

De asemenea, nu va sfiiti sa schimbati perdelele, draperiile si chiar pernele de la canapea cu unele de sarbatoare. Desigur, trebuie sa fie in acelasi ton cu nuanta aleasa de la bun inceput pentru Craciunul din acest an.
Decoratiuni de Craciun: Masa de Sarbatori se “gateste” din centru
Masa de Craciun se porneste din centru. Aici trebuie sa fie o Craciunita, fie un aranjament cu crengute de brad si globulete. Lumanarile pot sta si ele pe masa, insa trebuie sa aveti grija sa nu fie prea inalte astfel incat sa nu va veti cu musafirii din cauza lor.

Fata de masa va fi cu siguranta una de sarbatoare, dar ca sa nu para prea incarcat cu totul, aveti grija ca farfuriile sa fie asortate.
Nu este indicat sa cumparati farfurii care sa fie inscriptionate cu tematica Craciunului. Puteti opta pentru farfurii uni, in culorile Craciunului: rosu, verde si alb. Pe masa le puteti aranja combinat, si aveti avantajul ca dupa Sarbatori le veti folosi fara sa pareti caraghiosi.

Sa fiti foarte atenti daca aprindeti lumanarile. Nu le tineti prea aproape de ghirlande sau crengute de brad care ar putea lua foc cu usurinta.

Si ca atmosfera sa fie intregita, colindele nu trebuie sa lipseasca din nici o casa in aceasta perioada.

Sarbatori fericite!

Sursa: Sfatulparintilor.ro

Related posts

Leave a Comment

3 + 5 =