Decizia OMV Petrom după ce ANAF a spus că o va executa silit dacă nu plătește taxa de solidaritate: A scumpit carburanții

15 ianuarie 2023  |  14:05  |  👁 152 Vizualizari


OMV Petrom a efectuat sâmbătă prima scumpire a carburanților din acest an, la doar câteva ore după ce președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat că statul român va executa silit compania dacă nu va plăti taxa de solidaritate.

Liderul pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, a efectuat prima majorare de prețuri după cea din noaptea Anului Nou, scumpind sâmbătă atât benzina, cât și motorina cu 5 bani/l, scrie Profit.

 

Mișcarea anulează ieftinirile efectuate în urmă cu o săptămână când compania cu acționariat austriac a fost nevoită să ieftinească benzina și motorina în urma unei decizii similare adoptate de unul dintre concurenții săi, Lukoil.

 

În urma scumpirilor efectuate sâmbătă, prețul benzinei standard din stațiile Petrom din capitală a ajuns la 6,29-6,35 lei, iar cel al motorinei standard, la 7,50-7,53 lei/l, iar în stațiile OMV la 6,40-6,44 lei/l, respectiv 7,58-7,61 lei/l. Prețurile din stațiile Petrom sunt cu 5 bani mai ridicate decât cele din stațiile Lukoil.

 

Coincidența face ca scumpirea dictată de OMV Petrom să intervină la câteva ore după ce Lucian Heiuș, președintele ANAF, a declarat că statul român va executa silit compania cu acționariat majoritar austriac dacă nu va achia taxa de solidaritate hotărâtă de Guvernul României.

OMV Petrom a anunțat că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate

 

Şeful ANAF a explicat că toate societăţile care se încadrează în OUG 186 vor fi verificate ”la sânge”, iar dacă vor refuza să plătească, vor fi executate silit.

 

Miza este un impozit suplimentar de 60% pe profiturile excedentare, respectiv pe acele câştiguri care anul trecut și anul acesta vor depăşi cu mai mult de 20% media profiturilor impozabile ale perioadei 2018-2021.

 

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat joi că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin Ordonanţa Guvernului Ciucă, ordonanță care nu face altceva decât să transpună regulamentul european.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.