De la 1 aprilie intră în vigoare noul plan tarifar la gaze naturale și curent electric

23 martie 2022  |  06:24  |  👁 183 Vizualizari


Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că de la 1 aprilie intră în vigoare noul plan tarifar la gaze naturale și curent electric.

Astfel, dacă la gaze naturale populația va plăti un tarif unic de 31 de bani pe KWh, indiferent de consum, la curent electric vor fi introduse următoarele modificări:

-tarif plafonat la 0,68 lei/kw pentru un consum mai mic de 100 kw, tarif plafonat la 0,8 lei/kw pentru un consum cuprins între 100 și 300 de kw, iar după acest prag persoanele fizice vor plăti tariful întreg. La Electrica de, exemplu, tariful este de aproximativ 1,5 lei/kw.

Pentru aceștia din urmă, ministrul Energiei are un sfat: să se mute la Hidroelectrica, firmă de stat care are cel mai mic tarif de pe piață, respectiv.

“Se naşte întrebarea foarte naturală şi foarte la locul ei: ce se întâmplă cu cei care consumă peste 300 KWh? Eu cred că cei care consumă peste 300 KWh, printre care mă găsesc şi eu pentru că mă încălzesc cu pompe de căldură, pot să găsească atractivă oferta companiei Hidroelectrica şi să se mute la Hidroelectrica pentru că oferta este aceeaşi de acum un an, de acum doi ani, de acum trei ani. Între timp s-a îmbunătăţit foarte mult modulul informatic al companiei, mutarea se face instantaneu în câteva minute după ce se semnează online, pe calculator, acest contract”, a declarat Virgil Popescu, citat de Adevărul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.