De ce tot mai multi barbati raman singuri, potrivit psihologilor

Happy tourist couple in love dating, laughing on vacation

2 septembrie 2022  |  11:28  |  👁 264 Vizualizari


Pe 9 august 2022, Psychology Today a publicat un articol scris de Greg Matos, PsyD, ABPP, intitulat „The Rise of Lonely, Single Men”, care prezinta motivele pentru care din ce in ce mai multi barbati sunt single.

Psihologul Greg Matos sustine ca tot mai multi barbati sunt singuri, deoarece standardele femeilor in relatii au crescut. Acesta dezvaluie trei puncte cheie, primul abordand motivul din spatele lipsei oportunitatilor de intalnire pentru barbatii heterosexuali.

“Oportunitatile de intalnire pentru barbatii heterosexuali sunt in scadere pe masura ce standardele de relatie cresc”, scrie el, adaugand alte doua puncte care se refera la aplicatiile de intalniri si lipsa abilitatilor de comunicare.

Potrivit unui sondaj Pew Research Center publicat in 2021, numarul de adulti din SUA care traiesc fara partener a crescut cu 9% din 1990 pana in 2019.

Odata cu dezvoltarea retelelor sociale, a tehnologiei si a accesului la informatie, optiunile pentru barbati si femei continua sa creasca – doar ca procesul pare a fi unilateral.

“Cu atat de multe optiuni, nu este surprinzator ca femeile sunt din ce in ce mai selective”, a spus Matos. “Aud exemple de intalniri recurente de la femei cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani: prefera barbatii care sunt disponibili emotional, buni comunicatori si impartasesc valori similare.”

BARBATII PREFERA APLICATIILE DE DATING

Potrivit unui sondaj GlobalWebIndex, care a fost publicat de TIME in 2015, barbatii reprezinta 62% din utilizatorii aplicatiilor de dating, ceea ce determina o crestere a optiunilor pentru femei.

“Concurenta in online dating este acerba, dar sa-ti intalnesti partenerul ideal prin acest mijloc este ceva destul de rar”, sustine Matos. Odata cu aceasta crestere a concurentei vine si discrepanta flagranta dintre barbati si abilitatile lor de relatie.

“Pentru barbati, acest lucru inseamna un decalaj in abilitatile de relatie care, daca nu este abordat, va duce probabil la mai putine oportunitati de dating, mai putina rabdare din partea femeilor si perioade mai lungi de singuratate”, spune Matos.

Din fericire, in loc sa-i atace pe barbati si sa se concentreze pe lucrurile care le lipsesc, psihologul Matos a inclus o solutie despre care crede ca ii va ajuta “sa profite de beneficiile algoritmilor”.

“Pune pret pe sanatatea ta mentala si emotionala. Urmeaza un program de terapie si incearca sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare si de relationare in relatii. Pretuieste-ti lumea interioara, respecta-ti pertenera si comunica eficient. Trebuie sa vezi intimitatea, romantismul si conexiunea emotionala ca fiind demne de timpul si efortul tau.”

FII CEA MAI BUNA VARIANTA A TA

Articolul lui Matos a devenit viral pe retelele de socializare precum TikTok si Twitter, multi influenceri facand apel la barbati sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare si capacitatea de a face conexiuni emotionale.

Totusi, alaturi de acesti oameni, sunt si barbatii care se simt atacati de articol si cred ca femeile au prea multe pretentii. Greg Matos a dezvaluit ca a primit o multime de mesaje de ura din cauza articolului, desi tot ce le-a cerut barbatilor a fost sa lucreze pentru a deveni cea mai buna varianta a lor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.