Dan Barna îl atacă pe Klaus Iohannis

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, că dacă el ar fi fost preşedintele Romîniei, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că acolo nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi.

,,Statul român este pe o traiectorie de faliment funcţional”, spune Barna care afirmă că “nepotismul ordinar” a scufundat România. În context, candidatul la Preşedinţie al Alianţei 2020 USR PLUS a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis “reprezintă vechea clasa politică care a adus România aici”, informează News.ro.

Liderul USR, Dan Barna, a fost întrebat, miercuri seară, la TVR 1, de ce candidează la Preşedinţie şi a spus că România “chiar are nevoie de ceva în plus”.

“România chiar are nevoie de ceva în plus, de ceva nou, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată cât de jos a putut să ajungă statul. Este cumva amarnic(…) De 30 de ani, lucrurile au mers din ce în ce mai prost: să înlocuim un profesionist cu o rudă, hai cu două, hai cu trei, hai să nu mai investim în formarea profesională, că se descurcă ei, cât de greu o fi să răspunzi la un telefon şi, practic, în momentul în care tot sistemul se prăbuşeşte, la un moment, moare cineva, cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei. Despre asta este vorba: statul român este în momentul de faţă pe o traiectorie de faliment funcţional”, a răspuns Dan Barna, care a completat că “oamenii caută disperaţi nişte încredere şi nişte speranţă”.

Întrebat cum a văzut lucrurile de la Caracal, Barna a vorbit despre “revoltă interioară”.

“Statul nostru nu mai funcţionează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun nişte abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în ţară”, a afirmat Dan Barna, conform sursei citate.

Întrebat ce ar fi fost diferit în aceste zile, dacă el ar fi fost preşedintele României, Barna a vorbit despre “o viteză mai mare de reacţie, o convocare mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment”.

Related posts

Leave a Comment

eleven − 11 =