Dacă primarul incompetent al Ploieștiului a dormit 3 ani, Bogdan Toader vine cu soluții pentru ca ploieștenii să nu rămână fără apă caldă

Problema termiei de la Ploiești creată exclusiv de nepăsarea primarului Ploieștiului, cel care minte prin omisiune pare să nu se mai sfârșească. Vizibil depășit de situație, Adrian Dobre caută vinovați pentru proasta gestionare a scumpirii gigacaloriei și prelungirea contractului cu Veolia.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova face lumină în acest caz:

,,Încă o dată, vreau să îi asigur pe cetățenii municipiului Ploiești că, de la 1 mai 2019, NU vor rămâne fără apă caldă, chiar dacă, până la acest moment, primarul Adrian Dobre nu are nicio soluție! 

Atâta timp cât voi fi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, niciodată nu voi permite acest lucru şi indiferent de lupta politică, de acuzaţiile nefondate sau lipsa de viziune managerială a primarului, voi continua să apăr interesele tuturor ploieştenilor! Eu nu arunc cu vorbe goale, de aceea o să vă explic aici care sunt de fapt soluţiile pentru a rezolva această criză gravă cu care se confruntă comunitatea ploieşteană. 

Dacă primarul Adrian Dobre a ales să dezinformeze populaţia oraşului, în scop profund electoral, cu mai puţin de 2 luni până la încheierea contractului cu actualul furnizor, lansând propunerea de constituire a unei societăţi a municipalităţii menită să gestioneze furnizarea agentului termic în Ploiești, idee imposibil de realizat într-un timp atât de scurt, prin votul de astăzi al consilierilor locali PSD-ALDE-PMP, s-au creat premisele pentru ca primăria să preia integral sistemul centralizat de producere și furnizare a apei calde și a căldurii pentru mai mult de jumătate dintre ploieșteni.

Aşa cum era de aşteptat, văzând că propunerea sa “prinde contur”, domnul Dobre a schimbat, iar, placa susţinând că nu este de acord cu transferul CET Brazi către municipiul Ploiești astfel că grupul consilierilor PSD-ALDE i-a solicitat edilului să vină cu soluții concrete pentru rezolvarea situației actuale, când mai este mai puțin de o lună și jumătate până la expirarea contractului cu operatorul Veolia Energie. 

Rămân acelaşi partener corect şi răspund acuzaţiilor domniei sale privitoare la obligațiile de mediu pe care le are Consiliul Județean Prahova către CET Brazi, liniştindu-l că acestea vor putea fi rezolvate – în continuare, fără nicio problemă – prin alocarea de fonduri de către autoritatea județeană, prin parteneriate încheiate cu autoritatea locală. Prin urmare, este o falsă discuție faptul că nu ar putea fi rezolvate situațiile juridice la care a făcut astăzi referire primarul Ploieștiului. Pe de altă parte, nu pot să nu remarc faptul că primarul Ploieștiului se lansează în niște afirmații ilogice, referitor la așa-zisele fonduri europene, care pot fi accesate pentru serviciul de termoficare. Este complet eronat pentru că, până în prezent, nu a fost lansată nicio axă de finanțare privind posibilitatea de depunere de proiecte în această privință…

Așadar, dincolo de virulența cu care Adrian Dobre iese în mediul online pentru a-și ataca adversarii politici, trebuie spus că există trei variante pentru sistemul centralizat de alimentare cu energie termică la Ploiești. 

Prima soluţie vizează prelungirea contractului cu Veolia Energie, variantă pe care sigur o va alege primarul Dobre, indiferent de declarațiile sale publice, al căror populism iese la iveală de fiecare dată. Iar în această privință, primarul Dobre însuși poate propune menținerea aceluiași tarif pentru populație, prin subvenționarea prețului de producție, dat fiind că Ploieștiul este singurul oraș în care nu se subvenționează prețul Gigacaloriei.

A doua variantă ar fi înființarea unei societăți locale care să gestioneze întregul sistem (puțin probabilă, având în vedere lipsa experienței și timpul scurt în care trebuie să fie rezolvate mai multe probleme, inclusiv obținerea licenței pentru a putea activa în domeniul furnizării de energie termică).

A treia variantă ar fi aceea că se dorește să se ajungă în mod voit la declanşarea unei stări de urgență la Ploiești, după 1 Mai 2019, când expiră contractul cu Veolia Energie. Astfel, s-ar putea organiza o procedură de achiziție prin care să fie desemnat un operator pentru o perioadă limitată de timp. În această variantă, acest operator ar fi, desigur, tot Veolia, pentru că predarea-primirea activelor nu poate fi făcută „la urgență”.

Cetăţenii meritau un primar care să îi trateze cu sinceritate şi cu soluţii şi, iată că, din păcate, nu-mi rămâne decât să vă asigur că indiferent de soluţia pe care o va alege Adrian Dobre, din calitatea mea, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca ploieştenii, care ne-au încredinţat încrederea lor, să nu rămână fără apă caldă şi nici să nu plătească, din buzunarul său, un preţ mai mare, Ploieştiul fiind singurul oraș din România în care nu se subvenționează prețul Gigacaloriei.” a scris Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Leave a Comment

seventeen − three =