Curățenie marca Vela: Șeful cercetat de la Călărași, promovat la Prahova

3 mai 2020  |  15:58  |  👁 517 Vizualizari


Cu plângeri penale pe numele său, dar și cercetat de ministrul Vela, Marian Iorga, șeful IJP Călărași, nu numai că nu a pățit nimic, ci a și fost promovat ca șef al Poliției Județene Prahova, unul dintre cele mai mari și mai importante inspectorate din țară. Susținerea lui Iorga nu a venit doar din partea lui Vela, ci și din partea șefului liberalilor prahoveni, senatorul Iulian Dumitrescu, potrivit sindicaliștilor din Poliția Română.

Curățenia anunțată mai pe la începutul mandatului de ministrul de Interne Marcel Vela s-a dovedit a fi o gogoriță politicianistă. Pentru că în fapt, curățenia în viziunea lui Vela a fost doar mutarea mizeriei dintr-un loc în altul. În cazul șefului IJP Călărași, Marian Iorga, denumit ”Zeus” de presa locală, mutarea la conducerea poliției prahovene a fost chiar o promovare, având în vedere că județul este mult mai mare și mai important decât Călărașiul. După dezvăluirile apărute în presa locală și națională despre neregulile de la IJP Călărași și plângerile penale împotriva lui Marian Iorga de luare de mită și solicitarea de favoruri sexuale în schimbul promovării pe funcții, făcute de Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Marcel Vela a declarat că îl cercetează pe Iorga. Și l-a cercetat atât de tare că polițiștii din Prahova s-au trezit că a fost decapitat un om integru, în persoana comisarului șef Florin Aristan, și a fost adus cel de la Călărași, cercetat chiar de ministrul Vela pentru abateri grave. ”Marcel Vela așa înțelege să gestioneze ministerul, să promoveze un om cu vădite probleme, cu plângere penală, cu probe directe pe care le are procurorul DNA în dosar, în acest moment. Iorga are o protecție extrem de puternică, dar probele sunt atât de clare în dosar, încât procurorului îi este frică să claseze dosarul. Printre probe se numără și cumpărarea din Germania a două mașini de către Marian Iorga, personal, și vânzarea acestora către firma Aldis din Călărași la un preț de trei ori mai mare, firmă căreia i s-au închis și două dosare penale, două clasări pe evaziune fiscală. În opinia mea, faptele domnului Iorga nu-l recomandau pentru funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Prahova, ci pentru Jilava”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

Cercetare, doar de fațadă 

Contactat la începutul acestui an de jurnaliștii de la bugetul.ro, ministrul Vela afirma că Marian Iorga este cercetat și că, la finalul anchetei, se vor lua toate măsurile legale. „Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale ce reclamă orice cetățean, polițist sau pensionar din poliție (așa cum este dl la care vă referiți), fie ca persoana fizică sau instituție, atunci când are probe sau suspiciuni cu privire la oricine și la orice. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale!”, declara ministrul de Interne pentru bugetul.ro.  În ce-l privește pe Marian Iorga, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, preciza că i-a adus la cunoștință despre faptele șefului IJP Călărași nu numai lui Vela, ci și premierului Orban. ”Eu și cu Orban am vorbit despre șeful IPJ Călărași, nu numai cu Vela. Iar rezultatul se vede, omul este tot pe funcție. Pe lângă abateri care țin de legea penală, șeful IPJ Călărași are și abateri disciplinare, însă nimeni nu l-a sancționat până acum. Dar aceste lucruri sunt mușamalizate de conducerea MAI. Eu, personal, am făcut plângere la Corpul de Control cu privire la Iorga, la șeful IGPR, dar nimeni nu vrea să soluționeze corect. Toate cercetările dispuse de IGPR au acoperit abaterile disciplinare comise de Iorga”, afirma Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.