Vaccinarea fără programare va fi deschisă în toate centrele din țară începând din acest weekend, pe tot parcursul programului pentru persoanele peste 60 de ani și de la ora 14 pentru celelalte categorii, informează Comitetul Național de Vaccinare. Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.
„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică. Astfel, din 8 mai, românii se pot vaccina fără programare”.
Vaccinarea fără programare, din 8 mai! Prezentare directă în centrele de vaccinare:
➢ În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
➢ Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
➢ Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
➢ După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani.
Comitetul Național pentru Vaccinare precizează că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.
„Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor”.
Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.
Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.
Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării deţin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.
În condițiile menționate mai sus vor funcționa și centrele de vaccinare organizate în cele 11 spitale militare ale Ministerului Apărării Naționale, din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.
În celelalte centre de vaccinare organizate de MApN în unități militare din țară se va continua vaccinarea pe bază de programare în platforma electronică, cu vaccinuri produse de companiile BioNTech/Pfizer și AstraZeneca.
Pentru susţinerea ritmului de vaccinare, în perioada 4 – 11 mai, în şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care doreşte să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer.
Coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat miercuri că persoanele care vor merge la vaccinare după ora 22 sunt exceptate de la carantina de noapte.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.