Cum se prepară gustoasele trufe din cozonac uscat

Fie că vă doriţi un desert de post (cu ciocolată şi cozonac de post) sau încercaţi să folosiţi cozonacul care rămâne după sărbători, trufele cu migdale şi rom sunt una din ideile recomandate de bucătarii cu experienţă.


Ingrediente:

200 g ciocolată albă

200 g ciocolată neagră

120 g cozonac

3 linguri rom

 

Pentru decor:

fulgi de migdale

coajă de portocală confiată

ciocolată menaj cacao

 

Mod de preparare:

Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie. Între timp, sfărâmă cozonacul şi stropeşte-l cu rom. Amestecă bine cu mâinile. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi încorporează cozonacul.

Amestecă bine şi lasă compoziţia să se răcească, apoi formează trufele, trece-le prin ciocolată neagră topită la bain-marie şi decorează-le, după gust şi fantezie, cu fulgi de migdale prăjite, coajă de portocale confiată şi cacao.

 

Sursa : adevarul.ro

Related posts

Leave a Comment

19 − eleven =