Cum se dezactivează Ro-Alert și care sunt riscurile dacă opriți avertismentele pe telefon

24 iunie 2022  |  05:05  |  👁 204 Vizualizari


Cum se dezactivează Ro-Alert. Aflați că se pot opri avertismentele pe telefon, pe care le trimite Ro-Alert, dar există niște riscuri dacă faceți asta. Specialiștii recomandă însă păstrarea serviciului, deoarece el poate salva viețile celor care le este adresat.

Ro-Alert îi atenționează pe cetățenii României dintr-o anumită zonă cu privire la posibilele evenimente periculoase care le pot pune în pericol viața. În unele cazuri este vorba despre alerte legate de vijelii sau descărcări electrice, în alte cazuri este vorba despre incendii cu puternice degajări de fum sau de urși pe străzi.

Cum poți dezactiva mesajele Ro-Alert dacă ai Android

IGSU a anunţat că testele pentru sistemul RO-ALERT vor dura până cel puţin pe data de 30 iulie şi recomandă ca acestea să rămână pornite pe dispozitivele cetăţenilor.

În cazul în care doriţi doar să scăpaţi de alertele de test, puteţi ţine aceste alerte dezactivate până pe 30 iulie, moment în care le puteţi activa din nou pentru a putea fi avertizaţi în cazul unei urgenţe reale.

Deși autoritățile emit astfel de avertismente în cazuri cu impact semnificativ, în unele cazuri ele sunt receptate mai târziu sau de către persoane care nu se află neapărat în zona afectată, ceea ce creează frustrare în rândul cetățenilor.

În plus, unii utilizatori acuză că Ro-Alert nu trimite atenționări de fiecare dată când este nevoie.

Pentru a scăpa de sunetul sâcâitor al alarmei care însoțește mesajul Ro-Alert, tot ce trebuie să faci este să accesezi setările telefonului tău Android.

De acolo, trebuie să intri în Aplicații și Notificări, apoi în Alerte de urgență wireless, unde ai opțiunea de a dezactiva Alerte Amber, Pericole Externe.

Deşi nu toate dispozitivele cu Android primesc mesaje din partea sistemului de avertizare RO-ALERT, cele compatibile au o metodă simplă şi rapidă de dezactivare, care este valabilă pentru toate modelele, indiferent de producător sau de skin-ul software aplicat.

Pasul 1

  • Deschideţi aplcaţia Setări/Settings

Pasul 2

  • Accesaţi meniul Aplicaţii şi notificări/Apps & notifications

Pasul 3

  • Accesaţi meniul Alerte de urgenţă wireless/Wireless emergency alerts

Pasul 4

  • Dezactivaţi opţiunile Alerte AMBER/AMBER alerts, Pericole extreme/Extreme threats, Pericole grave/Severe threats
Odată dezactivate aceste opţiuni, mesajele transmise prin RO-ALERT vor fi dezactivate permanent, până la reactivarea lor manuală.

Cum dezactivezi Ro-Alert dacă ai iPhone

Dacă telefonul tău este un iPhone, intri în Configurări, apoi dai scroll până jos, unde vei găsi opțiunea Alerte Guvernamentale.

În continuare trebuie să faci exact același lucru pe care l-ai face și în cazul unui Android, adică dezactivezi Alerta Amber, Alertă Externă.

În ambele cazuri, vei putea reactiva acest program de prevenire al pericolelor oricând îți dorești.

Conform ultimelor statistici, peste 80% dintre dispozitivele care sunt încă în utilizare rulează ultima variantă a software-ului Apple, deci probabil că majoritatea utilizatorilor vor putea urmări paşii de mai jos.

Pasul 1

  • Deschideţi aplicaţia Configurări/Settings

Pasul 2

  • Accesaţi meniul Notificări/Notifications

Pasul 3

  • Treceţi prin toată lista de aplicaţii până ajungeţi în partea cea mai de jos a ecranului

Pasul 4

  • La categoria Alerte Guvernamentale dezactivaţi opţiunile Alertă AMBER/Amber Alerts, Alertă extremă/Extreme Alerts, Alertă severă/Severe alerts
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.