CUM SA FACETI NODUL LA CRAVATA? 4 MODURI SIMPLE PENTRU DIVERSE OCAZII…

Cum sa va legati cravata? Tema frecventa pentru barbatii care poarta cravata zilnic. Conform Wikipedia, exista mai mult de 85 de modalitati de a lega cravata, fiti linistiti insa, va vor fi de ajuns doua pana la patru modalitati, daca le stapaniti bine.

Instrucțiuni de a lega cravata in patru moduri va vom prezenta noi astazi. Acestea sunt nodurile:

  • Four in hand
  • Shelby-Pratt
  • Half Windsor
  • Full Windsor

Si cum zice clasica:

„O cravata bine legata este primul pas serios in viata unui barbat.”

Oscar Wilde

 

Cand si ce tip de nod alegem?

Potrivit lui Ladislav Špaček, „Nodul de cravată se alege in funcție de forma gulerului. Gulerul îngust necesită un nod simplu (nodul Shelby, four-in-hand). Gulerul „rechin” cu deschidere mare necesită un nod triunghiular mai masiv pentru a umple spațiul pe care îl oferă gulerul nostru.”

 

Selectăm nodurile asadar în principal în funcție de gulerul cămășii. Acest lucru ne aduce la tipurile de legare a nodurilor. Cele patru noduri cele mai uzuale și mai frecvent utilizate sunt nodul Shelby-Pratt si Four in hand in categoria mai inguste, si Half Windsor și Full Windsor in categoria mai late si mai robuste.

 

Nodurile tip Shelby-Pratt si Four in hand sunt mai lejere decat distinsul si simetricul Windsor. Compromisul intre asimetrie si simetrie este nodul Half Windsor (Windsor pe jumatate). In functie de ocazie, este avantajos sa alegeti si un guler potrivit, alaturi de nodul potrivit.

 

Cel mai simplu si mai indragit nod la cravata este – Four in hand. Fara prea multe vorbe in jurul lui, va prezentam direct modul de a crea nodul Four in hand:

In timp ce creati nodul Four in hand, cravata ar trebui sa formeze o cupola, numita „dimple.” Arată foarte elegant și nu este deloc dificil.  Ce inseamna acel „dimple”? Următoarea imagine va va raspunde.

Nodul Shelby-Pratt

Originea acestui nod este inspirata de la un spectacol de televiziune din SUA din anii 1960, când Jerry Pratt i-a explicat reporterului de televiziune Don Shelby modul de a crea un nod perfect și proporțional echilibrat. De acolo provine numele Shelby/Pratt. Și în acest caz, este recomandabil să se realizeze efectul „dimple”.

 

Nodul Half Windsor

Dupa cum am precizat mai sus, acest nod este potrivit pentru camasile cu gulerul mai lat, iar acest lucru pentru forma lui de triunghi, pentru asemanarea cu nodul Four in hand, si pentru latimea sa.

 

Nodul Full Windsor

Un nod mare si robust este nodul Full Windsor, a carui utilizare este mai mult la ocazii serioase. Harvey Specter din serialul cu avocati The Suits nu folosea alt nod. Acest tip de nod este potrivit de exemplu pentru a lega cravata la nunta, s.a.m.d.

In mod sigur acest nod nu l-am alege pentru combinatia preferata camasa-cravata-pulover (pentru acest tip de outfit recomandam Four in Hand). In Canada sunt toate cadrele militare obligate sa isi lege cravata in acest mod.

 

Daca sunteti in cautarea unor alte modalitati de a lega nodul la cravata, urmatorul link cedem ca v-ar putea ajuta:

Sursa: Alfons.cz

 

Related posts

Leave a Comment

fourteen − 9 =