Cum folosește Poliția Română Facebook, Instagram și TikTok pentru a descoperi infracțiuni

24 mai 2022  |  06:33  |  👁 299 Vizualizari


Mare atenţie la ce postaţi pe reţelele sociale pentru că, mai nou, poliţiştii monitorizează inclusiv conturile de Facebook, Instagram şi TikTok.

De la începutul anului, ei au descoperit şi reţinut mai multe persoane care au comis diverse infracţiuni şi au făcut publice imaginile. Este şi cazul unui tânăr din judeţul Ilfov care a fost reţinut recent.

Iubita lui postase pe Tik Tok un clip în individul conducea o maşină, deși nu are permis de conducere.

Polițiștii îi pândeau de ceva vreme. Îl prinseseră pe vărul bărbatului conducând tot fără permis și bănuiau că și el face la fel. Cele trei clipuri postate au fost dovada de care aveau nevoie. Agenții s-au sesizat din oficiu şi l-au reţinut.

Ce le-a spus tânărul din Ilfov anchetatorilor

La audieri, şoferul a recunoscut că a condus de mai multe ori pe distanţe scurte, în Bucureşti şi în localităţile Voluntari şi Petrăchioaia din Ilfov. El le-a spus anchetatorilor că nu a fost implicat în evenimente rutiere grave şi că a învăţat să conducă la o şcoală de şoferi, dar nu a luat examenul teoretic.

Anul trecut, în luna noiembrie, şoferul și-a cumpărat de pe internet un permis fals. Susține că l-ar fi luat de la un cetăţean portughez pentru 2.200 de lei. I-a trimis datele de identitate, o fotografie și semnătura, apoi a primit permisul.

Anne Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov: „Polițiștii rutieri s-au sesizat din oficiu, după ce concubina bărbatului respectiv ar fi realizat și postat pe o platformă de socializare în lunile martie si aprilie trei filmulețe, din care se poate observa că bărbatul în cauză ar fi condus un autovehicul pe drumurile publice.”

Al doilea caz în mai puțin de o lună – după ce un tată și-a ținut bebelușul deasupra volanului în Vâlcea

Este al doilea caz înregistrat în mai puţin de o lună în care un şofer îi pune în pericol pe cei aflați cu el în mașină ori în trafic.

Luna trecută, un şofer din Vâlcea, conducea maşina cu genunchiul în timp ce deasupra volanului își ţinea bebeluşul. Cineva a filmat totul de pe bancheta din spate. Posibil chiar mama, care a și postat videoclipul pe Tik Tok.

Poliţiştii monitorizează reţelele sociale şi imediat ce descoperă un astfel de clip îl salvează pentru că de multe ori utilizatorii se răzgândesc şi îl șterg. Odată ce au salvat postarea şi autorii sunt identificaţi, aceștia se pot alege cu o amendă sau un dosar penal.

Numai de la începutul anului, peste 460 de accidente rutiere grave au fost provocate la nivel naţional de cei care s-au urcat la volan deşi nu aveau permis de conducere. Din păcate, în urma acestor incidente, 70 de persoane au fost rănite grav, iar 21 au murit.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.