Cum ar trebui să îți cureți masca de protecție, conform experților

15 aprilie 2020  |  07:58  |  👁 512 Vizualizari


Cum ar trebui să ne spălăm masca? Cât de des ar trebui să facem asta? La toate aceste întrebări ne răspund experții.
În contextul pandemiei de coronavirus, CDC (Center for Disease Control) le-a recomandat americanilor să poarte o mască în spațiile publice pentru a preveni răspândirea virusului.

Fie că vorbim de măști medicale, din bumbac sau din fibre sintetice, ele sunt absolut necesare în această perioadă atunci când ieșim din casă. Însă, cum ar trebui să ne asigurăm de faptul că masca noastră rămâne curată? Iată că experții ne oferă răspunsul la această întrebare, și nu numai.

Cum trebuie curățată masca de protecție?
Pentru că în ultima vreme foarte mulți au decis să își facă măști improvizate, doctorul Nate Favini spune că masca ar trebui pusă în mașina de spălat rufe alături de detergent și spălată la o temperatură ridicată. Este important să folosim detergenți care au compuși asemănători înălbitorului. Atât Organizația Mondială a Sănătății, cât și Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie recomandă o temperatură de peste 60 de grade pentru spălarea măștilor din bumbac.

Cât de des trebuie spălată masca?
Masca ar trebui spălată după fiecare utilizare. „În mod ideal, de fiecare dată când folosim o mască, ea ar trebui să fie curată deoarece nu știm cu ce bacterii a intrat în contact”, spune Nate Favini. El ne sugerează să avem la dispoziție mai multe măști din diferite materiale, în special din bumbac 100% deoarece, conform studiilor, acest material ar putea să blocheze o parte din particulele din aer.

Trebuie să purtăm mască de fiecare dată când ieșim din casă?
Conform recomandărilor venite din partea CDC, trebuie să purtăm mască de fiecare dată când ieșim din casă. „Măștile s-au dovedit a fi capabile să scadă riscul de transmitere a coronavirusului de la cineva care a fost depistat pozitiv către alții”, explică Richard Martinello, expert în boli infecțioase la Școala de Medicină Yale.
Chiar dacă nu avem simptome sau nu am fost diagnosticați, trebuie să purtăm mască atunci când ieșim în spații publice. Însă, masca nu reprezintă un înlocuitor al distanțării sociale. „Metoda principală de prevenire a răspândirii coronavirusului rămâne distanțarea socială”, spune doctorul Favini.

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.