Cu un deficit de 74% din necesarul zilnic, Republica Moldova va primi energie electrică ‘pe caiet’ din România, în baza contractului de urgență

29 noiembrie 2022  |  06:50  |  👁 185 Vizualizari


Astăzi, 29 noiembrie, Republica Moldova va primi energie electrică din România. Aproape trei sferturi din energia electrică necesară Republicii Moldova va fi livrată de România, a anunțat secretarul de stat pentru Energie de la Chișinău, Constantin Borosan, transmite Știri.md.

”Pentru ziua de mâine (29 noiembrie) circa 74% din energia electrică urmează a fi livrată în baza contractului de urgență dintre Moldelectrica și Transelectrica.Mulțumim, România!”, a anunțat Borosan.

Moldelectrica a fost anunțat de furnizorul de energie Energocom că pentru ziua de 29.11.2022 „nu a fost contractată întreaga cantitate prognozată a consumului de energie electrică, fiind astfel anticipat un deficit de circa 74%”.

Republica Moldova trece prin cea mai gravă criză energetică din istoria sa și s-a confruntat cu pene masive de curent în urma atacurilor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectată.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.