Cu cât au crescut indemnizațiile și salariile brute la Consiliul Județean Prahova în decurs de un an

Consiliul Județean Prahova a publicat lista cu indemnizațiile și salariile brute la data de 30 septembrie 2018. Față de cifrele prezentate tot la 30 septembrie, dar anul trecut, nu putem decât să tragem concluzia că sumele vehiculate sunt mult mai mari.Prima diferență apare chiar la indemnizațiile președintelui Consiliului Județean Prahova și a celor doi vicepreședinți ai instituției.

Dacă anul trecut, la data de 30 septembrie indemnizația președintelui Consiliului Județean era de 13.050 lei, anul acesta suma prezentată pe site-ul instituției este de 17.100 de lei.

 

În cazul vicepreședinților Consiliului Județean Prahova, anul trecut, indemnizația era de 11.600 de lei, iar acum este de 15. 200 de lei.Trebuie precizat faptul că în cazul președintelui Consiliului Județean Prahova și a vicepreședinților Consiliului Județean Prahova indemnizația este majorată cu până la 25% în funcție de numărul proiectelor aflate în implementare cu finanțare de la Uniunea Europeană.

 

Salariile brute prezentate la data de 30 septembrie 2018 sunt cu mult mai mari și în cazul funcționarilor publici. Astfel, dacă în 2017 un secretar avea salariul brut cuprins între 9650 de lei – 10.550 lei, conform datelor prezentate pe site-ul CJ Prahova, anul acesta figurează cu 12.645 -13.825 lei.

 

Salariile brute au crescut însă și în cazul celorlalți angajați din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova.

 

Astfel, un șofer, care avea salariul de bază 2515 lei acum figurează cu un salariu de bază de 2797 în caz că este debutant și de 3295 de lei dacă se află în clasa I, iar salariul de bază maxim poate ajunge la 4107 lei.

 

Trebuie precizat faptul că la aceste salarii se mai adaugă pentru un anumit personal sporul de 10% pentru persoanele care exercită control financiar, indemnizația lunară de 950 de lei  pentru personalul care deține titlul științific de doctor, sporul de noapte de 25%. Pentru personalul nominalizat în echipele din proiectele finanțate cu fonduri europene majorarea este de până la 50% la salariile de bază.

 

Angajații Consiliului Județean Prahova nu beneficiază însă de voucherul de vacanță, dar nici de indemnizația de hrană, până la finele lunii noiembrie a acestui an și nu li se acordă nici alte drepturi în bani sau în natură. Ar fi fost culmea, la salariile care sunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Observatorulph

Related posts

Leave a Comment

nineteen − 18 =