Cristian Ganea a anunţat că este gata studiul de fezabilitate pentru noul bazin olimpic de înot

Studiul de fezabilitate pentru un nou bazin olimpic de înot, comandat în februarie de administraţia ploieşteană, a sosit în această săptămână. Viceprimarul Cristian Ganea recunoaşte că proiectul, unul pe care l-a susţinut deschis de la început, nu are pentru moment şi o sursă de finanţare.
Cu Bazinul Vega aflat departe de condiţiile optime şi o problemă juridică din cauza căreia nu se pot face investiţii acolo, planurile Primăriei Ploieşti vizează construirea unui nou bazin, la standarde olimpice, în zona de sud a municipiului, în spatele Hipodromului. În februarie, municipalitatea a lansat o procedură de selecţie, pentru desemnarea firmei care să execute studiul de fezabilitate. În documentaţia publicată atunci, autorităţile au cerut ca noua bază sportivă să cuprindă un bazin de înot de 50 pe 25 de metri, unul didactic şi de antrenament pe jumătatea celui de mai devreme, o zonă cu încăperi conexe, vestiare, saună pentru cel puţin 10 persoane, sală de conferinţe pentru până la 50 de persoane, bufet, sală de fitness şi săli pentru masaj. Capacitatea totală ar urma să fie undeva la 1.000 de persoane.
Bazinul va fi amplasat pe strada Ghighiului, în spatele Hipodromului Ploieşti, şi va primi numele “Tamara Costache”, în onoarea marii campioane ploieştene, care de ani buni pregăteşte noi generaţii de înotători, cu rezultate foarte bune, în cadrul CSM Ploieşti.
“Am primit studiul de fezabilitate, este un proiect de suflet pentru mine şi sper să reuşim să găsim cât mai rapid o sursă de finanţare. Luăm în calcul toate variantele, având în vedere că în bugetul local din acest an cu greu se pot găsi fonduri pentru această investiţie”, a precizat viceprimarul Ganea.

Related posts

Leave a Comment

three + 5 =