Credite pentru afacerile Start-Up de la CEC Bank

CEC Bank continuă politica de susținere a sectorului IMM si anunta acordarea de credite punte Start-Up Nation cu garantia COSME, la un nivel de maximum 50% din valoarea finantarii.

COSME Loan Guarantee Facility (COSME LGF) este un instrument de garantare dezvoltat de Fondul European de Investitii (FEI) si implementat prin CEC Bank, in vederea acordarii de credite IMM-urilor care, in conditii standard, ar avea acces limitat la finantare.

“Prin acest demers, CEC Bank vine în întâmpinarea clienţilor start-up cu un produs facil şi avantajos, oferit acum în condiţii mult mai flexibile, graţie garanţiei COSME.

Un alt beneficiu pus la dispoziţia clienţilor este reprezentat de Pachetul Start-Up IMM, peste 80% din clienţii atraşi de bancă în cadrul programului Start-Up Nation alegând şi acest pachet operaţional”, a declarat Laurenţiu Mitrache, director general – presedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank.

Reamintim faptul că CEC Bank a fost selectată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat ca bancă parteneră pentru distribuţia Alocaţiei Financiare Nerambursabile (AFN) în vederea implementării şi gestionării fondurilor în cadrul Programului Start-Up Nation.

Astfel, banca acordă credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, în vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri până la eliberarea tranşelor din ajutorul de minimis de până la 200.000 de lei.

Prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri şi Fonduri Europene existente la nivelul reţelei teritoriale a băncii, clienţii beneficiază de informare detaliată privind criteriile de eligibilitate, garanţiile solicitate, în vederea alegerii produsului optim de finanţare şi a constituirii dosarului de credit.

CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432,97 milioane de lei, cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani.

Clienţii băncii beneficiază de o reţea naţională de 1.214 ATM-uri şi 6.704 POS-uri, precum şi de servicii complete de Internet Banking, Mobile Banking şi Phone Banking.

CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.024 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural, păstrându-şi şi după anii de criză poziţia de lider pe acest segment.

Related posts

Leave a Comment

seven − two =