Credeai că le ştii pe toate? Cele mai ciudate şi amuzante legi din lume

În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini.

În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale.

În Danemarca legea permite deţinuţilor să evadeze din închisori.

În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.

În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci banala gumă de mestecat.

Deoarece celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege în Finlanda.

În anul 1935, guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.

În Anglia oricine lipeşte greşit o marcă poştală care o reprezintă pe regină, poate fi acuzat de trădare de ţară.

În oraşul Alexandria din statul american Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia îi este interzis de lege să aibă orice fel de contact sexual cu soţia sa.

În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezenţa… morţilor.

În Anglia anului 1837, dacă un bărbat săruta o femeie fără voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sărutate forţat, să-l muşte de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat.

În statul american Vermont, pentru orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, este nevoie de acordul scris şi semnat al soţului acesteia.

Dacă ajungi cumva în oraşul Logan County, să nu săruţi niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îţi este soţie sau prietenă. Legile acestui oraş pedepsesc acest gest cu închisoarea.

În Paraguay, duelul este permis de lege, atâta timp cât cei doi participanţi la duel fac dovada că donează sânge spitalelor.

În statul american Iowa, dacă un bărbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se consideră infracţiune, iar bărbatul pătimaş riscă închisoarea.

Acum circa 300 de ani, orice cetăţean japonez care încerca să părăsească Imperiul Soarelui Răsare, era condamnat pe loc la decapitare pentru trădare de ţară.

În oraşul Eureka din statul american Nevada, legea interzice ca un bărbat cu mustaţă să sărute o femeie.

Oraşul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale.

Pe teritoriul Franţei este ilegal să dai numele de Napoleon unui porc. Este contrar legii pentru orice cetăţean britanic să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

Dacă ajungeţi în oraşul Miami din Florida, reţineţi că este interzis de lege să imitaţi orice fel de sunete emise de animale.

În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

Singura ţară din lume care nu a cenzurat niciun film pentru adulţi este Belgia.

În statul american Washington, dacă un cetăţean se laudă în public că are părinţi bogaţi şi influenţi, persoana în cauza ajunge la închisoare.

Există o lege în oraşul Oxford din statul Ohio, care interzice oricărei femei să se dezbrace în faţa unei fotografii care reprezintă un bărbat.

În Danemarca există o lege care-i obligă pe toţi posesorii de automobile să se uite sub propriile maşini în căutarea unor eventuali copii ascunşi acolo, înainte de a urca la volan şi a demara.

 

Sursa: cugetliber.ro

Related posts

Leave a Comment

11 − 10 =