Coreea de Nord avertizează că va lovi cu arme nucleare dacă Sudul atacă

5 aprilie 2022  |  07:28  |  👁 365 Vizualizari


Phenianul va viza Coreea de Sud cu „forţa sa de luptă nucleară” dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un. Analiştii spun că vizează probabil viitorul președinte conservator al Sudului, transmite Reuters.

„În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

„Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (…) optează pentru o astfel de acţiune militară ca ‘lovitură preventivă’ promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba”, a spus Kim Yo Jong în comunicat.

„În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă”, a adăugat ea.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o „lovitură preventivă”. Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o „ameninţare gravă”, dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca „precis şi rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

Phenianul a alarmat recent ţările vecine prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM).

Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, trasmite DPA.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.