Pe perioada pandemiei de coronavirus au circulat multe teorii ale conspirației. Cea mai comună dintre ele e legată de antenele 5G care ar transmite virusul. Mizând pe naivitatea celor care cred așa ceva, s-au pus la cale mai multe înșelătorii.
Îți povesteam recent despre un bărbat din SUA care reușise să facă jumătate de milion de dolari dintr-o înșelătorie bine pusă la punct. Vindea pe internet o presupusă cremă care-i proteja pe oameni de radiațiile antenelor 5G și, pe cale de consecință, de virusul care ar fi transmis de aceste echipamente.
Au fost mulți oameni care l-au crezut și au cumpărat acea cremă, deși amestecul era unul banal care nu avea niciun efect. Bărbatul a fost în cele din urmă arestat, dar mai există și alții ca el, la care Poliția n-a ajuns încă. Așa sunt și cei care au creat stick-ul anti 5G – denumit 5GBioShield.
E un dispozitiv despre care creatorii susțin că-i protejează pe utilizatori de 5G, tehnologia asociată de mulți cu pandemia de coronavirus și alte afecțiuni.
Stick-ul 5GBioShield costă nu mai puțin de 283 de lire sterline, iar producătorii mizează, în cunoștință de cauză sau nu, pe naivitatea celor care cred în teorii ale conspirației care circulă acum pe internet. Aceștia susțin că dispozitivul protejează datorită unui „catalizator holografic nano-strat” și poate fi ținut în apropierea smartphone-urilor și a altor dispozitive care emit radiații.
Un pachet de trei stick-uri este oferit la prețul promoțional de 795 de lire sterline. În realitate, însă, stick-ul nu e mai mult decât o spune numele lui.
Specialiștii și-au dat seama că e un dispozitiv simplu de stocare, cu o memorie de 128 MB. În capăt, dispozitivul are un așa-zis cristal, un LED și un mic circuit. La fel ca stick-urile care costă câțiva dolari și care sunt dispozitive de stocare și nimic mai mult. Potrivit BBC, fondatorii firmei BioShield Distribution sunt Anna Grochowalska și Valerio Laghezza. Cei doi mai sunt implicați într-o afacere cu suplimente alimentare „minune”, numită Klotho Formula.
E încă o încercare de a alimenta teoriile conspirației pe acest subiect. Și mulți cred acest lucru. În Marea Britanie, de exemplu, s-au înmulțit atacurile împotriva echipamentelor operatorilor telecom. O stație de bază 5G a fost incediată la doar câteva zile după ce a fost montată, atacatorii fiind dintre cei care cred că astfel de echipamente sunt dăunătoare și favorizează transmiterea virusului.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.