Consiliul Judeţean reia tratativele pentru drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele

Revine în actualitate proiectul propus de câţiva ani de Consiliul Judeţean Prahova pentru realizarea unui drum care să asigure legătura cu judeţul Braşov, pe ruta Câmpina – Valea Doftanei – Săcele.

Preşedintele CJ, Bogdan Toader, a declarat că a avut discuţii cu oficialii CNAIR pentru reluarea acestui obiectiv de investiţii, care ar putea primi finanţare de la Ministerul Transporturilor şi, odată realizat, ar oferi o rută alternativă pentru DN1, preluând o parte din traficul rutier de pe Valea Prahovei.

Această şosea ar urma să pornească din dreptul municipiului Câmpina, continuând pe traseul actualului Drum Judeţean 102I, prin Valea Doftanei şi apoi pe traseul unui drum forestier existent în prezent care traversează muntele, pentru a se conecta la reţeaua rutieră din judeţul Braşov, în apropiere de Săcele. În paralel, Consiliul Judeţean Prahova lucrează la un proiect conex, pentru realizarea unei şosele de centură a municipiului Câmpina.

Preşedintele instituţiei, Bogdan Toader, a declarat că a avut o discuţie cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, urmând ca în zilele care vin să transmită un set de documente către CNAIR şi Ministerul Transporturilor. Realizarea acestei şosele a mai fost propusă şi acum câţiva ani, însă, după o serie de schimbări la minister şi la CNAIR, oficialităţile de la Bucureşti au anunţat că proiectul nu reprezintă o prioritate.

Drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele ar reprezenta şi o rută alternativă pentru DN1, autorităţile estimând că această şosea ar putea să preia o parte importantă din traficul rutier de pe Valea Prahovei, unde în mod frecvent apar ambuteiaje. Totodată, un alt argument important ţine de eventuala începere, pe viitor, a lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov, scenariu în care Drumul Naţional 1, deja aglomerat, ar fi folosit şi de maşinile de mare tonaj care vor lucra la autostradă.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro

Related posts

One Thought to “Consiliul Judeţean reia tratativele pentru drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele”

  1. Auras

    Inainte de a ne gandi la crearea altor drumuri, ar trebui sa faca ceva pentru cele pe care le avem si care au devenit un pericol pentru siguranta circulatiei!
    DN1A, alternativa la DN1, are nevoie urgent de reparatii, mai ales intre Valenii de Munte si Maneciu (inclusiv trecerile la nivel cu calea ferata)!
    Nu e drum judetean, dar poate il roaga pe acel domn Narcis sa faca un drum pana la Brasov pe DN1A! Sigur o sa-i placa!

Leave a Comment

eight − three =