Consiliul Județean Prahova reia licitația pentru cel mai scump SF: spitalul modular de urgență!

8 august 2022  |  05:53  |  👁 348 Vizualizari


La cinci luni de la anularea licitației pentru desemnarea firmei care să realizeze studiul de fezabilitate al unui nou spital județean de urgență, Consiliul Județean Prahova a relansat procedura de achiziție, cu o nouă temă de proiectare, dar cu aceeași valoare estimată a SF-ului, de 8,33 milioane de lei fără TVA, adică aproximativ 1,69 milioane de euro.

Potrivit documentației de atribuire, achiziția are ca obiectiv elaborarea studiilor de teren, a studiului geotehnic și alte studii specifice necesare pentru Studiul de Fezabilitate al Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Toate acestea ar trebui să fie gata în 75 de zile calendaristice de la ordinul de începere și după constituirea garanției de bună execuție.
În actuala procedură de achiziție se vorbește despre un spital modular, format din mai multe corpuri de clădire. ”Noul complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență va cuprinde modulul clinic, modulul locuințe medici, modulul hotelier, zona de agrement”, iar la faza S.F. se vor întocmi, printre altele, potrivit documentelor din SICAP, estimări de cantități de lucrări și liste de echipamente pentru fiecare modul în parte, precum și pentru elaborarea altor studii de specialitate, studiul privind folosirea energiilor alternative, studiu acustic, studiu luminotehnic, studiu trafic etc.

Consiliul Județean Prahova a început „investiția” în primăvara anului trecut, când s-a considerat necesară cumpărarea directă a serviciilor de redactare a temei de proiectare. Astfel, în aprilie 2021, pentru elaborarea temei de proiectare aferente construirii noului Spital Județean de Urgență, obiectiv denumit „Complex Integrat de Servicii de Asistență Medicală de Urgență” – documentația în baza căreia să se organizeze licitația pentru studiul de fezabilitate – s-a parafat un contract de 53.550 de lei fără TVA, adică 10.874 de euro (fără TVA), contract încheiat, după o procedură de achiziție directă, cu societatea constănțeană Know How Design and Construction.
După contractul pentru tema de proiectare, ar fi trebuit să fie elaborat Studiul de Fezabilitate, pentru obiectivul de investiții „Construire Spital Județean Prahova” (Spitalul Județean de Urgență Ploiești), județul Prahova. Un proiect cu care actuala conducere a Consiliului Județean Prahova se laudă de prin anul 2020, obiectiv medical care se spune că ar urma să fie ridicat în apropierea actualei unități medicale. (sursa foto: tema de proiectare realizată de Know How Design and Construction).

 

sursa:prahovainfo.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.