Consiliul Județean Prahova, beneficiarul a 6 proiecte finanțate din fonduri europene în valoare de 52,2 milioane euro!

Luni, 11 martie 2019, la sediul Consiliului Județean Prahova au fost semnate 6 contracte finanțate din fonduri europene în valoare de 250 milioane lei având ca beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială, Județul Prahova. Evenimentul a avut loc în prezența Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu și a directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.

S-au semnat contractele de finanțare pentru două proiecte europene, finanțate prin POR (Programul Operațional Regional) 2014-2020, domeniul infrastructură rutieră, respectiv:

,,Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – traseul regional 2 – tronsonul Prahova – DJ 720 (km 15+500 – km 30+000) ”;

,,Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene identificate în Prioritatea 1 a Regiunii Sud Muntenia – Traseul Regional 3 – Tronsonul Prahova – DJ 102K, DJ 102D, DJ 100C ”.

Au fost semnate contractele de finanțare pentru modernizarea infrastructurii spitalicești, după cum urmează:

„Reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești”, proiect finanțat prin Porogramul Operațional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3, privind „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”;

„Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești”, proiect fianțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 8 privind „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

A urmat semnarea de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a contractelor pentru alte două proiecte finanțate prin POR 2014-2020, în domeniul social, respectiv:

,,Înființarea Complexului de Locuințe Protejate Călinești, județul Prahova, ansamblu de două locuințe protejate + 1 centru de zi”;

,,Înființarea Complexului de Locuințe Protejate Călinești, județul Prahova, ansamblu de trei locuințe protejate + 1 centru de zi ”.

,,Un început de săptămână de bun augur, astăzi, la Consiliul Judetean Prahova!

 Un eveniment care îmi doresc să se repete, pentru binele locuitorilor județului nostru și care a propulsat Prahova pe primul loc în rândul proiectelor cu finanțare europeană din Regiunea Sud Muntenia!” spune Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

,,Prahova este în top și va rămâne în vârful ierarhiei accesării fondurilor europene, pentru bunăstarea locuitorilor județului!

Vă asigur că  administrația județeană va susține și în continuare proiecte destinate prahovenilor, fie ele legate de infrastructura rutieră, de sectorul investițiilor în Sănătate, de educație, de infrastructura de mediu sau de cea a serviciilor sociale!”, a conchis Bogdan Toader pe pagina sa de Facebook.

Semnarea contractelor de finanțare 52.2 milioane de Euro din fonduri europene pentru infrastructura medicală și infrastructura rutieră- beneficiar Consiliul Judetean Prahova

Publicată de Bogdan Toader pe Luni, 11 martie 2019

Related posts

Leave a Comment