Comunitatea Declic, denunț pe numele premierului Cîțu pentru abuz în serviciu

23 iulie 2021  |  05:43  |  👁 434 Vizualizari


Comunitatea Declic anunță că va depune un denunț împotriva premierului Florin Cîțu și a fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu, informează Europa FM, care citează un comunicat al comunității.

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor comunității Declic, precizează comunitatea. Potrivit sursei citate, decizia vine după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

„Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, a adăugat Tudor Brădățan.

Reprezentanții comunității mai spun că faptele Mioarei Costin, care a demisionat joi din funcția de consilier de stat, pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.