Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești pregătește elevi apți pentru Oxford și Cambridge!

Tot mai mulţi elevi români prefera să studieze la universităţi de elită de peste hotare. Bibliotecile şi studiul individual i-au ajutat să pătrundă într-un mediu academic în care concurenta este extraordinară.

La renumita universitate Oxford, de exemplu, vor ajunge şi trei elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. Valentin, Matei şi Adrian, pasionaţi de biochimie şi de informatică, au mers de-a lungul anilor la olimpiade şi concursuri naţionale. Toţi au decis să îşi încerce norocul, şi să aplice pentru Universitatea Oxford, deşi locurile erau limitate.

Pe lângă recomandările de la profesori, rezultatele de la concursuri şi un eseu despre dorinţa de a deveni student al universităţii din Marea Britanie, tineri au susţinut şi trei interviuri, cu întrebări distractive de matematică şi logică.

Matei Barbu, elev admis la Oxford: ,,Eu în liceu nu am făcut pregătire la matematică, informatică sau fizica, domenii la care excelez, deci sunt sigur că se poate, cel puţin la liceul nostru profesorii ne ajută foarte mult. Avem şi acces la cursurile de excelenţă în weekend care sunt gratuite şi sunt foarte bune.”

Citiți continuarea materialului AICI

sursa: Pro TV

Related posts

Leave a Comment

two × 3 =