Codul Rutier 2022. Legea privind introducerea de cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat, promulgată

17 ianuarie 2022  |  06:39  |  👁 172 Vizualizari


De joi a fost promulgata legea privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ, iniţiat de deputaţii social-democraţi Mircea Drăghici şi Alfred Simonis, introduce de cursuri de conducere defensivă pentru şoferi.
Modificarea promulgată prevede: ”Conducătorii auto pot urma un curs de formare în vederea pregătirii speciale pentru conducere auto defensivă”.

”Normele privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto în domeniul conducerii auto defensive, normele privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto în domeniul conducerii auto defensive, precum şi procedura de examinare şi formare în domeniul conducerii auto defensive se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor şi 2 infrastructurii, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, mai prevede legea promulgată.

Totodată, evidenţa conducătorilor de vehicule care au urmat cursuri în domeniul conducerii defensive se ţine de către Poliţia Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care evaluează anual eficienţa acestor cursuri raportat la gradul de implicare al absolvenţilor în accidente de circulaţie. Procedura de ţinere a evidenţei şi de evaluare a eficienţei se stabilesc prin ordin al Ministerului Afacerilor Interne, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Legea prevede şi facilităţi fiscale şi deduceri pentru cei care fac cursuri de conducere defensivă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.